Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsioji Dubajaus istorija: agentus išdavė pernelyg tobula žmogžudystė

Asmenys, sausį nužudę Mahmoudą al Mabhouhą penkių žvaigždučių viešbutyje Dubajuje, padarė tik vieną klaidą: savo darbą atliko pernelyg tobulai. Komanda ėmėsi itin sumanių žingsnių, kad teroristų grupuotės „Hamas“ vieno iš aukščiausių vadų mirtis atrodytų natūrali.
Sudėtinga Mahmoudo Al-Mabhouho nužudymo schema.
Nužudymas Dubajuje iki šiol tyrinėjamas visame pasaulyje. / „Scanpix“ nuotr.

Jo kūnas buvo rastas nuogas lovoje, kelnės kruopščiai sulankstytos padėtos ant kėdės, o buteliukas su vaistais širdžiai – ant staliuko netoli lovos. Ant nužudytojo kūno nebuvo jokių mėlynių ar kitų pasipriešinimo ženklų. Viešbučio kambario durys buvo užrakintos iš vidaus. Tačiau nelaimės scena buvo tokia tvarkinga, kad kai Dubajaus policija galiausiai įžengė į kambarį nužudytojo žmonai pasiskundus, jog negali pasiekti vyro mobiliuoju telefonu, „pritrenkė kambary tvyranti tvarka“ – savaitraščiui „Newsweek“ sakė šaltinis. Pasak šio šaltinio, sutikusio atskleisti informaciją tik su sąlyga, kad nebus atskleista jo tapatybė, būtent tvarka ir sukėlė policijai įtarimų.

Manoma, kad už M.al Mabhouho nužudymo slepiasi Izraelio slaptoji tarnyba „Mossad“. Tačiau  26, kaip įtariama, jos agentai, pradingo. Jie tikriausiai tikėjosi nebūsią susekti. Tačiau dabar, kai žmogžudystė demaskuota, niekas nesitiki, kad Izraelis neigs, kad žmogžudystė – jo darbas.
 

M.al Mabhouho Vakaruose gaili vos keli. Jis buvo vienas iš svarbiausių „Hamas“ veikėjų, dėjusių daugiausia pastangų į nelegalų ginklų gabenimą iš Irano į Gazos ruožą. Nepaisant to, Interpolas prisijungė prie tarptautinės operacijos, tiriančios nužudymą, nes nužudymo organizatoriai pasinaudojo padirbtais kelių šalių piliečių pasais.

Taigi kaip Dubajaus policija aptiko žmogžudyste kaltinamų asmenų pėdsakus? Šioje istorijoje yra daug daugiau dalykų, nei kad buvo viešai atskleista. Pradėjus žmogžudystės tyrimą, policija pirmiausiai išanalizavo viešbučio saugumo kameros įrašus. Viename iš jų užfiksuota, kaip M.al Mabhouhas sausio 19 dieną įžengia į savo apartamentus (230-ąjį kambarį). Tada kažkas ir pastebėjo, kad marškinių, kuriuos nužudytasis tąkart vilkėjo, jo kambaryje nebuvo. Policijai tai sukėlė įtarimų, kad marškiniai pradingo iš įvykio vietos, nes galėjo būti suplėšyti.

Taip pat buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad kitas viešbučio svečias, turėjęs Prancūzijos piliečio pasą, prašė 237-ojo kambario ir išskrido iš Dubajaus praėjus vos kelioms valandoms, kai užsakė kambarį. Tuo tarpu jo rezervuotu kambariu naudojosi grupelė žmonių, kurie sekė M.al Mabhouhą. Kai kurie iš šių žmonių naudojosi įvairiomis priemonėmis, bandydami paslėpti savo tapatybę: netikras barzdas, perukus ir panašiai.

Medikai ant mirusiojo šlaunies aptiko vaistų švirkštimo žymių. Toksikologiniai tyrimai parodė, kad vyrui suleista paralyžiuojančių vaistų. Dubajaus policija padarė išvadą, kad kai vienas „Hamas“ lyderių apsvaigo, žudikai uždusino jį pagalve.

Tačiau kol buvo atskleistos vyro žūties aplinkybės, įtariamieji jau buvo spėję išskristi į Šveicariją, Vokietiją, Honkongą ir galbūt Iraną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius