Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos vyriausybėje pirmą kartą dirbs gyvenimo partneriai

Naujai paskirta Prancūzijos diplomatijos vadovė Michele Alliot-Marie, pirmoji šalies užsienio reikalų ministrė moteris, yra dar vienos srities novatorė – su gyvenimo draugu yra pirmoji pora, kuri drauge dirbs šalies Vyriausybėje.
Michele Alliot-Marie ir Patrickas Ollier
Michele Alliot-Marie ir Patrickas Ollier / „Scanpix“ nuotr.

64 metų buvusi gynybos ir teisingumo ministrė, kuri po Vyriausybės pertvarkos sekmadienį užsienio reikalų ministro poste pakeitė Bernard'ą Kouchnerą, gyvena su Patricku Ollier, kuris buvo paskirtas ministru, atsakingu už ryšius su parlamentu.

Tai pirmas atvejis per visą Prancūzijos Penktosios Respublikos istoriją, kai kabinete drauge dirbs gyvenimo partneriai. Beje, prisimenant ankstesnes 65 metų P.Ollier kalbas, jam toks karjeros pokytis turėjo būti labai netikėtas.

„Tik aš vienas žinau, kad niekuomet nebūsiu ministras. Tai yra meilės drama“, – guodėsi P.Ollier praėjusį mėnesį, kai su kitais parlamentarais iš prezidento Nicolas Sarkozy „Sąjungos už liaudies judėjimą“ (Union pour un Mouvement Populaire – UMP) diskutavo apie būsimą Vyriausybės pertvarkymą.

Tuomet kai kurie politikos apžvalgininkai svarstė, kad jis turi galimybių užimti ministro postą, tačiau tik tokiu atveju, jei pareigų kabinete neteks sėkmingesnę karjerą padariusi jo ilgametė gyvenimo draugė.
 

Galiausiai politikos veteranas vis dėlto gavo ministro portfelį, o jo antrajai pusei nereikėjo trauktis iš Vyriausybės, mat buvo paskirta į naujas pareigas.

P.Ollier yra jaunesnysis ministras ir priklauso ministro pirmininko Francois Fillono tarnybai. Tuo tarpu M.Alliot-Marie yra užsienio reikalų ministrė ir valstybės ministrė – trečioji pagal rangą figūra ministrų kabinete.

Tačiau jos partneris, malonus politikas iš Dordonės departamento Pietvakarių Prancūzijoje, neslepia džiaugsmo apskritai gavęs šias pareigas.

„Mano karjera visiškai nesusijusi su Michele, – sakė jis radijo stočiai RTL. – Pora Vyriausybėje, žinoma, yra kažkas nauja, tai tiesa. Istoriniu požiūriu tai yra pirmasis atvejis.“

M.Alliot-Marie ir P.Ollier yra pirmieji gyvenimo partneriai, kurie eis ministrų pareigas toje pačioje Vyriausybėje. Vis dėlto pastaraisiais metais Prancūzijoje politikos arenoje būta ir daugiau įtakingų veikėjų, kuriuos siejo romantiški santykiai.

Buvusios socialistų kandidatės į prezidentus Segolene Royal  gyvenimo partneris ir jos keturių vaikų tėvas Francois Hollande'as  buvo partijos lyderis jai užimant ministrės postą. Kai S.Royal varžėsi su N.Sarkozy prezidento rinkimuose, jie oficialiai tebebuvo pora, tačiau po kelių savaičių paskelbė nutraukę santykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius