Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinė operacija: rusei įsodintas kiaulės širdies vožtuvas

A.N.Bakulevo vardo širdies – kraujagyslių chirurgijos centro kardiochirurgai pirmieji pasaulyje atliko itin sudėtingą operaciją, kurios metu pacientei buvo įsodintas kiaulės širdies vožtuvas.
Operacinė
Operacinė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasirengimas šiai operacijai truko keletą mėnesių. Pacientei su stipriu širdies nepakankamumu buvo implantuotas bioprotezas, pagamintas iš kiaulės audinio.

Kaip skelbia Rusijos televizijos kanalas NTV, iki šios operacijos buvo atlikta daug tyrimų, o nuo jos sėkmės priklauso daugelio kitų pacientų likimai. Pabrėžiama, kad unikalią operaciją rusų kardiologai atliko pirmą kartą kardiochirurgijos istorijoje.

Nuo šiol šiame centre planuojama naudoti kiaulių ir veršelių širdžių vožtuvus. Skelbiama, kad po ilgų paieškų buvo nuspręsta naudoti Aleksandro Konovaliovo fermoje auginamų gyvūnų širdžių dalis. Kiaulių širdžių pertvaros užsiuvamos ant 34 milimetrų diametro žiedo. Toks vožtuvas yra didesnis nei žmogaus, tačiau chirurgas Leo Bokeria teigia, kad vėliau jis sumažėja ir tampa tinkamas žmogui.  

Įligoninę, kur vyko operacija, atvykęs fermeris A.Konovaliovas žurnalistams papasakojo apie ekologinę gyvulininkystę. Jis teigė, kad jo fermoje gyvuliai ne tik puikiai maitinami, bet ir klauso klasikinės muzikos bei žiūri televizorių. 

Kardiochirurgai patenkinti tuo, kaip pavyko operacija. Moters organizmas prie naujo vožtuvo turėtų priprasti per 6-8 mėnesius.

 

VIDEO: 19052011152.mp4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius