-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIBA šokių grupė iš Lietuvos: leiskite mums daugiau šokti! (nuotraukos, video)

Pasaulio krepšinio čempionate Turkijoje prakaitą aikštėse lieja ne tik mūsų šalies krepšininkai, bet ir šokių grupė „Leader dance“ iš Klaipėdos universiteto. Pristatoma kaip FIBA šokių grupė iš Lietuvos ji vienintelė savo gretose turi šokėją vyruką ir tuo didžiuojasi.
Šokėjų iš Lietuvos pasirodymai Turkijoje kaitina žiūrovus
Šokėjų iš Lietuvos pasirodymai Turkijoje kaitina žiūrovus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kelias į Turkiją buvo sudėtingas – sulaukėme FIBA kvietimo dalyvauti konkurse ir prieš pat vasarą gavome teigiamą atsakymą. Labai džiaugėmės“, – pasakojo šokių grupės „Leader dance“ vadovė docentė Bronė Švitrienė.

Anot jos, vasara buvo karšta ir iš vidaus, ir iš išorės: „Daug dirbome, prakaitavome, reikėjo daug naujų šokių sukurti su nacionaline atributika. Kartais atsinešdavome sumuštinių, arbatos, mineralinio ir praleisdavome visą dieną treniruotėse.“

Kaip pasakojo šokėja Aušra Bružaitė, darbas buvo nepavydėtinas. „Parengėme per 50 šokių. Labiausiai iš jų patinka nacionaliniai – atitaikėme kiekvienos šalies tematiką, atidirbome kaip reikiant“, – kalbėjo ji.

Per ramadaną tinka ne visa apranga

Pasak vadovės, Lietuvos šokėjai nė kiek nenusileidžia kitoms trims šokėjų komandoms pasaulio krepšinio čempionate Turkijoje. Čia dar šoka Maskvos CSKA, Maskvos „Chimki“ ir šokių grupės „Red Foxes“ iš Ukrainos merginos.

„Iš viso pasaulio atrinktos keturios šokėjų komandos. Visos jos – aukšto lygio. O mums atsakomybė didelė, nes mus pristato kaip FIBA šokėjus iš Lietuvos“, – kalbėjo B.Švitrienė. Anot jos, čempionato pradžioje jos auklėtiniai turėjo atlaikyti labai didelį krūvį.

„Šokome trijose rungtynėse per dieną, per kiekvieną minutės pertraukėlę. Tik du šokius buvo galima eiti ta pačia apranga. Jeigu nepersirengdavome, organizatoriai buvo nepatenkinti. Dėl aprangos tekdavo konsultuotis ir derinti, nes per ramadaną ne viskas čia priimtina“, – sakė ji.

Persirengia per 15 sekundžių

„Vidutiniškai 35 šokius per dieną tekdavo šokti Kaiseryje. Persirengti reikėdavo labai greitai – galime tai padaryti per 15 sekundžių. Nenusėdžiu vietoje, pirmoji persirengiu ir merginas dar paraginu“, – juokėsi A.Bružaitė ir apgailestavo, kad Stambule jie jau pasigedo didesnio krūvio, nes čia pasirodymus per pertraukas rengia visos keturios šokėjų komandos.

Šokėjai iš Lietuvos tikino, kad seka rungtynių rezultatus ir rengiasi antradienį sirgti už Lietuvos rinktinę. „Nešokame antradienį – nešimės trispalvę, apsivilksime mūsų šalies sirgalių marškinėlius ir sirgsime“, – žadėjo Klaipėdos universiteto šokėjai.

Paklaustas, ar gerai jaučiasi tarp tiek daug merginų, Martynas Malakauskas nusijuokė. „Vyrukas merginų grupėje – kažkas naujo. Panos labai džiaugiasi, kad esu, galiu padėti, suteikti naujų žinių. Kitos komandos to neturi“, – kalbėjo 21 metų studentas. Anot jo, visuomet smagu, kai po pasirodymo jų grupė sulaukia gausių žiūrovų aplodismentų.

VIDEO: Lietuvos šokių grupė Turkijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius