Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIBA vadovai: nesigailime, kad suteikėme Lietuvai vardinį kvietimą

Apibendrindamas besibaigiantį pasaulio krepšinio čempionatą Turkijoje FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas sekmadienį tvirtino, kad tai pats sėkmingiausias toks turnyras istorijoje.
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Finalo rungtynes veikiausiai stebės per milijardą žiūrovų 200 šalyse. Galvojame, kad tai buvo geras šou su intriguojančiais rezultatais ir įtemptomis rungtynėmis“, – kalbėjo sekmadienį P.Baumannas. Anot jo, tai labai padėjo krepšinio augimui.

Paklaustas, ką jis mano apie Lietuvos rinktinę ir jos sirgalius, FIBA generalinis sekretorius nenulaikė šypsenos. „Labai džiugu matyti žalią spalvą arenoje, būgnus, duodančius ritmą. Lietuvos sirgaliai labai ištikimi savo komandai. Tai rodo, kiek aistros krepšiniui yra šioje šalyje“, – komentavo P.Baumannas.

Jis taip pat pastebėjo, kad Lietuvoje nuolat auga nauji talentai: „Ši šalis tokia maža. Kokį pieną jūs geriate ir kokią duoną valgote? Neįprasta, kaip be savo senbuvių lyderių jauna komanda sugebėjo pasiekti tokį rezultatą. Manau, kad suteikdami vardinį kvietimą Lietuvai nesuklydome, o Lietuvos krepšinio federacija turėjo puikią investiciją.“ Už vardinį kvietimą buvo sumokėta pusė milijono eurų.

P.Baummanas tarp gausių išaugusių statistinių rodiklių pažymėjo ir tai, kad Lietuvoje pasaulio krepšinio čempionato transliacijos viršijo visus reitingų rekordus.

Jam pritarė ir buvęs FIBA prezidentas Bobas Elphinstonas. „Reikia pažymėti, kad aštuonete yra net šešios Europos ir dvi Amerikos komandos. Europos krepšinis pasaulyje dominuoja, – kalbėjo jis. – Po šiandien dienos krepšinio pasaulio akys nukryps į Londono olimpines žaidynes ir pirmąja jų dalyve taps šių metų pasaulio čempionė.“

Kitas – 17-as – pasaulio čempionatas vyks 2014 metais Ispanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius