Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garastas: „Kemzūra – aukščiausio lygio treneris“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kovas Turkijoje stebėjęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas į Lietuvą grįžta puikios nuotaikos. Jau prieš pasaulio čempionatą optimistiškai nacionalinės komandos galimybes vertinęs legendinis treneris didžiuojasi viso rinktinės kolektyvo nuveiktu titanišku darbu ir pirmą kartą Lietuvos istorijoje iškovotais planetos pirmenybių medaliais, skelbia musukrepsinis.lt.
Vladas Garastas
Vladas Garastas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kokie begali būti įspūdžiai, kai toks rezultatas? Tik patys geriausi. Pasaulio čempionate dalyvavome trečią kartą ir pagaliau užkopėme ant prizininkų pakylos. Dabar jau turime visų didžiųjų turnyrų – olimpinių žaidynių, pasaulio ir Europos čempionatų – medalius. Trečia vieta pasaulyje yra neįtikėtinas laimėjimas. Pasaulio čempionate buvo tik viena komanda, kurią įveikti mums buvo turbūt neįmanoma“, – pasibaigus pasaulio čempionatui kalbėjo LKF prezidentas.
 
V.Garastas neabejoja, kad ir kitais metais per Europos čempionatą Lietuvoje mūsų rinktinė kovos dėl aukščiausių vietų.
 
„Pasaulio čempionatas suteikė tikrai daug optimizmo. Be to, turime žaidėjų, kurie šią rinktinę kitais metais gali dar sustiprinti. Ateitis yra šviesi. Reikia pasidžiaugti, kad turime pasaulinio lygio trenerį Kęstutį Kemzūrą. Neabejoju, kad jis šiuo metu yra vienas geriausių specialistų pasaulyje. Komandą jam reikėjo sulipdyti vos per pusantro mėnesio, turėjome tik vieną tikrą vidurio puolėją Robertą Javtoką, bet ir jis žaidė traumuotomis kojomis. Nepasiant to, treneris sugebėjo taip parengti komandą, kad ji demonstravo gražų, greitą, aktyvų krepšinį su gera gynyba. Neįtikėtina, kad per pusantro mėnesio sukurta komanda pasiekė tokį rezultatą. Tų pačių serbų rinktinė kartu žaidžia jau trejus metus. Lietuvos rinktinės atliktas darbas yra fantastiškas. Aišku, nereikia užsnūsti, reikia galvoti, kaip galima būtų dar pagerinti pasirengimą kitų metų Europos čempionatui“, – sakė V.Garastas.
 
LKF prezidentas taip pat pažymėjo, kad puikus krepšininkų žaidimas suteikė puikią reklamą Lietuvai. „Pasaulio čempionatas buvo transliuojamas 180 valstybių, kovas stebėjo per milijardą žiūrovų. Jei kas ir nežinojo, kur yra Lietuva, dabar tikrai žinos“, – džiaugėsi V.Garastas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius