-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kemzūra dar nežino galutinės Lietuvos krepšinio rinktinės sudėties

Pasirengimą pasaulio čempionatui tęsiančios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra tikina dar nenusprendęs, kurie 12 žaidėjų gins šalies garbę Turkijoje. Tai padaryti strategas pažadėjo po dviejų draugiškų mačų Madride su Ispanija ir JAV.
Treniruotė
K.Kemzūra dar nenusprendė, kuriuos 12 krepšininkų vešis į Turkiją. / Aliaus Koroliovo nuotr.

Papildomą galvos skausmą K.Kemzūrai kelia ir aukštaūgių traumos. Rinktinės kapitono Roberto Javtoko čiurna dar nėra sugijusi 100 procentų, o ketvirtadienio rytinę treniruotę dėl pakilusios temperatūros praleido Tadas Klimavičius.
 

Tiesa, R.Javtokas su komanda  treniravosi antrą dieną iš eilės ir yra pasiruošęs žaisti. Rinktinės gydytojo Vytenio Trumpicko teigimu, iki rungtynių su ispanais turėtų spėti atsigauti ir T.Klimavičius.

– Kokius uždavinius buvote išsikėlę prieš šią stovyklą? – paklausėme K.Kemzūros.

– Šiek tiek pagerinti rinktinės žaidimo kokybę visais elementais. Taip pat pridėjome keletą naujų dalykų, juos bandėme įdiegti į bendrą sistemą. O kiek pavyko pažengti į priekį, pamatysime penktadienį ir šeštadienį (per rungtynes su Ispanija ir JAV – red.).

– Ispanijoje laukia dvikovos su komandomis, kurias daugelis vadina būsimo čempionato favoritėmis. Kokie tikslai bus keliami komandai per šias dvikovas?

– Tikslai bus panašūs, kaip ir per iki tol vykusias rungtynes. Vėl spręsime visus savo klausimus – tiek taktinius, tiek sudėties. Suprantama, dabar jau yra daugiau aiškumo negu prieš pirmas rungtynes su ispanais dėl kai kurių dalykų, bet norėtume pademonstruoti gerą krepšinį ir žaisime taip, kad laimėtume.  Tačiau pergalė nebus svarbiausias tikslas, dėl kurio kažką aukotume ar rizikuotume.

Juolab kad keletas žaidėjų pastaruoju metu turėjo vienokių ar kitokių negalavimų, tad atsižvelgsime ir į jų būklę.

– Ar tie negalavimai (R.Javtoko patempta čiurna, T.Klimavičiui pašokusi temperatūra) stipriai sujaukė pasiruošimo procesą?

– Jos tikrai jam nepadėjo, bet tokios traumos ar ligos yra natūralus dalykas, jų neišvengia nė viena komanda. Noriu tik tikėtis, kad nebus skaudesnių netekčių ar rimtesnių susižeidimų,  kad būsime visos sudėties, kai prasidės pasaulio čempionatas.

– Trenerių štabo dar laukia paskutinė nemaloni misija – paskelbti galutinį 12-tuką ir du žaidėjus, kurie nepateks į rinktinę, nevyks į čempionatą. Kada planuojate tai padaryti?

– Turėsime tai padaryti po šios kelionės. Manau, grįžę į Lietuvą apsispręsime ir paskelbsime galutinę sudėtį.
 

– Ar viduje jau turite atsakymą į tai, kas paliks rinktinę paskutiniai?

– Galutinio dar ne. Yra tik susiaurintas pavardžių ratas, iš kurio ir reikės pasirinkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius