-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kęstutis Kemzūra: būtų neteisinga, jeigu nebūtume patekę į ketvirtfinalį

Į pasaulio krepšinio čempionato ketvirtfinalį prasibrovusios Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra buvo patenkintas dvikovoje su kinais iškovota pergale, tačiau nesidžiaugė savo auklėtinių žaidimu.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rezultatas 6:0. Iš tikrųjų smagu, galime šiek tiek atsipūsti, kad praėjome į kitą etapą, nes būtų neteisinga, jeigu nebūtume pasiekę ketvirtfinalio. Taip išėjo, kad vos nesusigadinome dienos. Gerai tai, kad nesijaučiame patenkinti. Pergalė yra, bet vyrų veiduose nėra tokio „gerai buvo“, – kalbėjo K.Kemzūra.

Lietuvos rinktinė aštuntfinalyje 78:67 įveikė Kinijos krepšininkus (rungtynių eiga, statistika, komentarai, nuotraukos)

Linas Kleiza: susidėjo viskas – ir laisvos dienos, ir įtampa

– Rungtynių scenarijus panašus kaip ir kitose prieš tai buvusiose rungtynėse. Ko trūko?
– Susidėjo viskas. Pradedi galvoti, ką nori. Tampa tokia tradicija. Tiesa, šios rungtynės turėjo tokį „mirties – gyvybės“ atspalvį. Kai ką tai veikė. Pertrauka taip pat išmušė truputį. Neieškau pasiteisinimo. Tiesiog poveikis buvo, kinai turėjo tokias pat sąlygas. Jeigu manęs kas klaustų, tai geriau toks pats scenarijus ir pergalė pabaigoje.

– Ką sakėte žaidėjams?
– Pradėjome vangiai. Ne taip, kaip tarėmės. Nekontroliavome kamuolio, nebuvo spaudimo, puolimas buvo neorganizuotas – matėme, nepataikėme. Per pirmą dalį metėme 14 tritaškių, pataikėme penkis. Paskui pakoregavome žaidimą. Pasakėme, kad tai ne tritaškių konkursas, o svarbios rungtynės. Pirmiausia gynyboje pradėjome agresyviau žaisti ir kamuolius atkovojome. Linas taip pat sužaidė gerai – komanda sužaidė jam. Ko daugiau ieškoti, jeigu mes suradome savo lyderį.

– Kleiza tapo vienu iš pagrindinių pergalės kalvių...
– Taip. Komanda dirbo jam. Nenoriu nuvertinti nieko. Jį dengė Jianlianas Yi. Po pirmo kėlinio kinas turėjo dvi pražangas. Logiška, kad reikėjo provokuoti jį prasižengti trečią ir ketvirtą kartą...

– Per pertrauką griežtai pakalbėjote su vyrais?
– Taip. Patys buvome pikti ant savęs, bet kartais reikia prabusti.

– Dėl atsipalaidavimo paskutiniame kėlinyje taip pat nepaglostėte žaidėjų?
– Taip negalima. Tokiose rungtynėse, kurios tiek daug lemia, neatsakingai užbaiginėjome atakas. Taip galima ir „prisižaisti“.

– Ketvirtfinalyje psichologinė įtampa bus mažesnė?
– Turbūt mažesnė. Svarbu, kad nepakištų kojos tas žinojimas...

– Galbūt nėra blogai žinojimas, kad vyrai visada gali atsitiesti ir panaikinti varžovų pranašumą?
– Tai privalumas. Nenuvertinant kinų rinktinės, negali su kitomis komandomis taip žaisti. Tai neteisingas požiūris. Reikia kibti nuo pat pradžių. Prisimenate rungtynes su Kanada. Mes tuomet tikrai geriau gynėmės, bet jie pataikydavo sunkius metimus. Koncentracija tuomet buvo, o šiandien – išsiblaškymas nuo pat pradžių. Taip negalima atsipalaiduoti, gali būti nubaustas.

– Ar Martyno Gecevičiaus žaidimas buvo toks, kokio laikėte?
– Martynas padėjo mums, pataikė reikalingus metimus. Jis gali ir geriau. Jonui nelabai pasisekė, Simas neblogai pasirodė. Šiandien mūsų atsarginių žaidėjų suolas buvo „ilgesnis“. Tikiu, kad ir tie, kurie mažiau žaidė, dar padės komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius