-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš apdovanojimą Lietuvos krepšininkai traukė dainas (video)

Prieš pasaulio krepšinio čempionato Turkijoje apdovanojimo ceremoniją Stambulo „Sinan Erdem“ arenos užkulisiuose bronzos medalius iškovoję Lietuvos krepšininkai traukė lietuviškas dainas ir šokinėjo iš džiaugsmo. Prieš užlipdami ant trečiojo apdovanojimų laiptelio lietuviai surengė nedidelį spektaklį.
Lietuvos rinktinė iškovojo pasaulio čempionato bronzos medalius
Lietuvos rinktinė iškovojo pasaulio čempionato bronzos medalius. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Arenos užkulisiuose išsirikiavusios JAV, Turkijos ir Lietuvos rinktinės aiškiai skyrėsi. Jau iš tolo buvo galima girdėti lietuvius traukiant „Joja, joja lietuvaičiai, neša neša vainikaitį“ ir „Viens, du, trys, graži Lietuva, kaip gėlelė žydi visada“.

Apsigobę trispalvėmis bronziniai krepšininkai šokinėjo apsikabinę ratelyje. Džiaugsmas liejosi nevaržomai. Arenoje, pranešėjui paskelbus, kad Lietuvos rinktinė laimėjo pasaulio čempionato bronzą, komandos kapitonas Robertas Javtokas pirmasis užlipo ant apdovanojimų laiptelio ir atsisukęs apžiūrėjo visą komandą ir pakvietė užlipti.

Bronzos medalius gavo Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis, Martynas Gecevičius, Martynas Pocius, Tomas Delininkaitis, Simas Jasaitis, Linas Kleiza, Tadas Klimavičius, Paulius Jankūnas, Martynas Andriuškevičius, Robertas Javtokas ir treneris Kęstutis Kemzūra.

Naudingiausias – Kevinas Durantas

Per apdovanojimų ceremoniją taip pat buvo paskelbtas naudingiausias turnyro žaidėjas. Juo tapo auksą iškovojusios JAV rinktinės lyderis Kevinas Durantas. Finale jis pelnė 28 taškus ir padėjo savo komandai įveikti turkus 81:64.

21 metų puolėjas vidutiniškai per rungtynes pelnė 22,1 taško ir atkovojo 6,2 kamuolio. JAV rinktinė laimėjo visas devynias rungtynes pasaulio čempionate Turkijoje.

Organizatoriai paskelbė ir simbolinį 2010 metų pasaulio čempionato penketą. Be Kevino Duranto į jį pateko Lietuvos rinktinės lyderis Linas Kleiza, serbų įžaidėjas Milošas Teodosičius, argentinietis Luisas Scola ir turkų dievukas Hidayetas Turkoglu.

VIDEO: Prieš apdovanojimą Lietuvos krepšininkai traukė dainas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius