Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertas Javtokas: „Koją skauda, bet judėti įmanoma“ (video)

Besirengdama pasaulio čempionato D grupės trečioms rungtynėms su ispanais Lietuvos rinktinė pirmadienį surengė vėlyvą vakarinę treniruotę. Pusantros valandos veiksmus derinusios mūsų šalies nacionalinė ekipa daug dėmesio skyrė metimams.
K.Kemzūra ir R.Javtokas
K.Kemzūra ir R.Javtokas / Tomo Tumalovičiaus/reporteris.com nuotr.

Su rinktine treniravosi ir čiurnos traumą rungtynėse su kanadiečiais patyręs Robertas Javtokas. Vidurio puolėjas gerokai šlubavo, tačiau tvirtino, kad žaisti gali. „Normaliai. Lakstau. Pagerėjus koja dar nėra, bet įmanoma bėgti“, – po treniruotės kalbėjo jis.

Jau antrą kartą šią vasarą tik kitos kojos čiurną traumavęs R.Javtokas sakė, kad nuskausminamieji vaistai pirmadienį jam nebuvo suleisti: „Visai nuskausminti negali, nes dar koją pamesiu. Skauda, bet įmanoma judėti.“

Lietuvos rinktinė besirengdama pasaulio čempionatui du kartus žaidė su ispanais ir abu kartus pralaimėjo. Vitorijoje Kęstučio Kemzūros auklėtiniai nusileido 76:97, o Madride – 75:94.

Gal trečias kartas nemeluos ir bus iškovota pergalė? Vidurio puolėjas tikino, kad pirmiausiai lietuviams reikia sužaisti taip, kaip moka. „Reikia pataikyti metimus, reikia, kad prie ldyerių prisidėtų ir kiti žaidėjai. Gal reikia išeiti į aikštę taip, lyg mes būtume lyderiai. Su tokiu noru ir užsivedimu turėtų pasisekti“, – svarstė jis.

Rinktinės kapitonas pripažino, kad nepaisant pralaimėjimo turnyro starte prancūzams, Ispanijos rinktinė yra stipri komanda ir gali laimėti: Ar jie geriau, ar prasčiau žaidžia, parodys galutinis rezultatas.“

Lietuvos nacionalinės komandos strategas Kęstutis Kemzūra kalbėjo, kad neverta tikėtis, jog ispanai sužais dar vienas tokias prastas rungtynes, kokios buvo su prancūzais.

„Žaidėme su ispanais kontrolines rungtynes, pralaimėjome dideliu skirtumu, bet jiems aplinkybės buvo geresnės. Pusė rungtynių žaidėme gerai. Dabar stengsimės žaisti gerai visas 40 minučių, – sakė K.Kemzūra. – Kiekvienas momentas bus svarbus. Trys dalykai svarbūs – neklysti, stabdyti jų greitas atakas ir atkovoti kamuolius. Tik tuomet turime šansą.“

„Trečias kartas nemeluoja. O jeigu rimtai – šiandien pabėgiojome, pakartojome derinius, rytoj prieš rungtynes pamėtysime, bus trenerio planas ir mėginsime jį vykdyti. Pusdienis naudingas – kas pamiegojo, kas pasportavo savarankiškai. Į naudą“, - kalbėjo Paulius Jankūnas.

Anot jo, svarbiausia – nusiteikti rungtynėms ir gynyba. „Prancūzai parodė, kad ispanai nelabai mėgsta tokios kietos kovos. Taip ir mes turime išeiti ir žaisti“, – tvirtino puolėjas.

Antradienį dvikova Ispanija – Lietuva vyks 21.00 val. Lietuvos komanda pasaulio čempionato starte pasiekė dvi pergales – 92:79 įveikė Naujosios Zelandijos krepšininkus ir 70:68 nugalėjo kanadiečius. Ispanijos rinktinė pirmose pasaulio čempionato rungtynėse 66:72 nusileido prancūzams, o antrose – 101:84 įveikė Kanados nacionalinę komandą.

VIDEO: Robertas Javtokas -- apie savo traumą ir čempionatą

VIDEO: Kęstutis Kemzūra ir Paulius Jankūnas -- apie varžybas su ispanais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius