-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Slovėnai nušlavė Australijos rinktinę nuo kelio (statistika, komentarai)

Pasaulio krepšinio čempionato Turkijoje trečiose aštuntfinalio rungtynėse sekmadienį Slovėnijos rinktinė triuškinamai 87:58 (16:8, 26:13, 29:24, 16:13) nugalėjo Australijos nacionalinę komandą ir pirmą kartą šalies istorijoje pateko tarp aštuonių pajėgiausių planetos pirmenybių ekipų.
M.Nielsenas
M.Nielsenas ir australai baigė pasirodymą Turkijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antrą kartą pasaulio čempionate dalyvaujanti Slovėnijos rinktinė nuo pat rungtynių pradžios paėmė vadžias į savo rankas. Spurtavę 12:0 slovėnai pasiuntė Australijos krepšininkus į nokdauną ir, kaip vėliau paaiškėjo nokautą.

Australai su buvusiu Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėju Matthew Nielsenu priešakyje niekaip negalėjo rasti spragų klampioje varžovų gynyboje, metimai dažniausiai skriejo pro šalį ir įpusėjus rungtynėms komandas skyrė 21 taškas – 42:21.

Po didžiosios pertraukos niekas nepasikeitė – slovėnai ir toliau tvirtai laikė iniciatyvą savo rankose ir jų pranašumas netrukus tapo triuškinamas – 68:40. Paskutinis kėlinys buvo tik formalumas – australų žaidimas ir toliau buvo beviltiškas, slovėnai padidino skirtumą iki 35 taškų (87:52) ir galiausiai šventė įtikinamą pergalę.

Nugalėtojams 19 taškų pelnė komandos kapitonas Jaka Lakovičius. 12 taškų pridėjo Primožas Brežecas, 10 - Goranas Jagodinas Australijos rinktinėje išsiskyrė Patrickas Millsas ir  Josephas Inglesas. Jie pelnė po 13 taškų. Matthew Nielsenas pridėjo 12 taškų ir 8 atkovotus kamuolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius