-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladas Garastas: praloščiau daug pinigų, jeigu pastatyčiau už kinus (video)

Pasaulio krepšinio čempionate šeštadienį prasideda aštuntfinalių etapas. Į Stambulą atvykusi Lietuvos rinktinė čia surengė pirmą treniruotę, kurią stebėjo ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas. Jis teigė, kad nacionalinės komandos žaidimas ir rezultatas jį nustebino.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / Aurimo Kuckailio/15min nuotr.

„Kaip galima įvertinti rinktinės žaidimą, jeigu per penkias rungtynes iškovotos penkios pergalės? Fantastika! Drąsiai galima pasakyti, tikrai nelaukiau. Maloniai nustebino“, – kalbėjo V.Garastas.

– Kas lėmė tokį gerą rezultatą?
– Pagrindas buvo tokiam rezultatui pasiekti. Komanda puikiai ruošėsi. Kai komandoje būna garbaus amžiaus krepšininkai, virš trisdešimt – treniruotėms jie neatiduoda visų jėgų. Gal neužpyks, kad taip kalbu, bet žinau tai iš savo trenerio praktikos. Juos veda mintis – kai reikės, mes padarysime. Šita rinktinė nesako, mes padarysime, jie žino, ką turi padaryti. Pasirengimas buvo artimas varžybų sąlygoms.Matėme rungtynėse su prancūzais – varžovai kultūringai sakant pavargo arba „nusėdo“. Jie parklupdė pirmą dieną pasaulio čempionus ispanus, o mūsų vyrai ištisas penkias rungtynes žaidė tame pačiame lygyje ir tuo pačiu tempu. Čia stebuklų nebūna. Gal buvo septynioliktame ar aštuonioliktame amžiuje. Dvidešimt pirmame amžiuje stebuklų nebūna. Kaip tu dirbai, tai tau likimas ir atlygins.

– Kaip vertintumėt varžovą aštuntfinalyje – kinus?
– Mums pasisekė. Užėmėme pirmą vietą. Galėjome žaisti su Puerto Riko komanda, bet gavosi taip, kad su Kinija. Turi paremti savo pasitikėjimą savimi gera strategija, gerai paruoštu planu. Mūsų antra komanda buvo nuvažiavusi į Kiniją ir laimėjo. Ten buvo tik vienas Eitutavičius, kuris iš pagrindinės rinktinės žaidė. Nežinau, man rodos, kad praloščiau daug pinigų, jeigu pastatyčiau už kinus. Turėtų mūsų vyrai laimėti.

– Kas galėtų toliau mūsų šalies komandos laukti?
– Kitame etape mūsų turėtų laukti Argentina. Kodėl neįveikti mums ir Argentinos? Jeigu dar aukščiau – būti pasaulio elite, būtų fantastika. Tai rezultatas, kokio mūsų rinktinei pasaulio čempionatuose dar niekada nepavyko pasiekti. Jeigu ir pralaimėtume argentiniečiams, galima kovoti ir dėl penktos vietos. Tai taip pat aukšta vieta. Perspektyvos – optimistinės ir reikia tuo tikėti.

Lietuvos rinktinė aštuntfinalio rungtynes su Kinijos krepšininkais žais rugsėjo 7 dieną 18.00 val.

VIDEO: Vladas Garastas įvertino Lietuvos rinktinės rezultatus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius