Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 03

8-ojo Europos pokerio turo sezono apžvalga: lietuviai šalutiniuose turnyruose jau susižėrė pusę milijono litų

PokerStars organizuojamas Europos pokerio turas – viena didžiausių ir prestižiškiausių turnyrų serijų pasaulyje. Šios serijos etapai ištisus metus svečiuojasi įvairiuose Europos miestuose ir jėgas čia nuolat išbando geriausi Lietuvos žaidėjai. Nutarėme prisiminti, kaip lietuviams EPT turnyruose sekėsi 2011-aisiais.
Dominykas Karmazinas
Dominykas Karmazinas / sportas.info nuotr.

Jau rašėme, kaip lietuviams susiklostė pirmojo 2011 metų pusmečio EPT etapai, o šiandien tęsiame mūsiškių pasirodymų apžvalgą ir keliaujame į EPT 8-ojo sezono startą.

EPT Talinas

8 sezoną EPT pradėjo naujoje vietoje – prestižinės turnyrų serijos etapą surengti teisę gavo mūsų sesė Estija. Rugpjūčio pradžioje į Taliną sugužėjo pokerio pasaulio elitas ir dėl 4 tūkst. eurų įpirkos pagrindiniame turnyre tarp 282 žaidėjų kovojo ir penki Lietuvos atstovai.

Šįsyk lietuvių flagmano poziciją užėmė Liutauras Armanavičius. Po antros dienos jis užtikrintai žengė ketvirtoje vietoje iš likusių 63 pretendentų į karūną. Deja, trečią dieną Fortūna nuo vilniečio nusisuko. Jis pralaimėjo didžiausią turnyro banką, nors laikė stipriausią pradinę kombinaciją – du tūzus. Ši nesėkmė Liutaurą nokautavo 26 vietoje, garantavusioje 7 tūkstančių eurų prizą.

Tačiau ir vėl Lietuvos atstovas puikiai pasirodė šalutiniuose turnyruose. Dominykas Karmazinas įveikė visus 42 oponentus tūkstančio eurų galvų medžioklės turnyre. Be už išmestus oponentus gautų pinigų, lietuviui už pergalę atiteko dar 7150 eurų. Ir tai buvo tik pradžia – Dominykas nutarė dalyvauti 10 tūkst. eurų dvigubo šanso turnyre. Čia kovojo vos 11 žaidėjų, tačiau antrą vietą pelniusiam lietuviui atiteko net 43200 eurų prizas.

EPT Barselona

Rudenį EPT pasitiko saulėtoje Barselonoje ir Viduržemio jūroje paskandinti paskutinį vasaros saulėlydį nutarė net 811 pokerio žaidėjų. Kiekvienas jų sumokėjo po 5 tūkst. eurų pagrindinio turnyro įpirką. Į Kataloniją atvyko ir šeši lietuviai. Prizines vietas pasiekė tik vienas jų – kaunietis Vytautas Milvydas užėmė 31 vietą ir laimėjo 18 tūkst. eurų.

Na, o Dominykas Karmazinas vėl siautėjo šalutiniuose turnyruose. 60-80 žaidėjų priviliojusiuose turnyruose vilnietis dusyk liko septintas, o vieną kartą finišavo 5 vietoje. Bendri Dominyko laimėjimai Barselonoje buvo 53550 eurų. Ne tuščiomis namo grįžo ir klaipėdietis Aneris Adomkevičius. Vaikinas įveikė net 160 varžovų 400 eurų įpirkos galvų medžioklės turnyre, už pirmąją vietą laimėdamas dar 14 tūkst. eurų.

EPT Londonas

Rugsėjo ir spalio sandūroje pokerio meistrų laukė Londonas. 691 žaidėjai nusprendė dalyvauti 5 tūkst. svarų sterlingų įpirkos pagrindiniame turnyre. Penki lietuviai taip pat nutarė išmėginti savo jėgas ir geriausiai sekėsi vilniečiui teisės studentui Justui Semaškai. Jis baigė pasirodymą 22 pozicijoje bei laimėjo 19 tūkstančių svarų.

EPT Sanremas ir EPT Lotrakis

Spalio pabaigoje EPT antrąsyk 2011 metais aplankė Sanremo miestą Italijoje, o lapkritį turnyrų serija pirmąsyk istorijoje atvyko į Graikiją. Deja, nė viename šių etapų Lietuvos žaidėjams sužibėti nepavyko – į Graikiją pirmąsyk po gan ilgo tarpo nevyko nė vienas lietuvis. Kai kurie lietuviai į krizės krečiamą Pietų Europos valstybę nevyko, baimindamiesi dėl saugumo, o kitiems sutrukdė amžiaus cenzas – pagal Graikijos įstatymus kazino renginiuose dalyvauti gali tik 23 metų amžiaus sulaukę žaidėjai.

EPT Praha

Europos pokerio turas  2011-uosius baigė auksinėje Prahoje. Čekijos sostinėje kartu su 770 žaidėjų prie stalų sėdo ir trys lietuviai. Dviem jų pavyko išgyventi iki prizų. Gintaras Šimaitis užėmė 82 vietą ir laimėjo 9 tūkstančius eurų. Dar toliau žengė Kristijonas Andrulis. Jis iš kovos pasitraukė 55 pozicijoje, kurį užtikrino 13 tūkstančių eurų prizą.

Tačiau pustrečio karto didesnę sumą Kristijonui uždirbo sėkmingas pasirodymas 10 tūkstančių eurų dvigubo šanso turnyre. Čia tarp 42 žaidėjų kėdainiškis užėmė 5 vietą ir laimėjo 34300 eurų.

Nors mūsiškių laimėtos sumos tikrai įspūdingos, trūksta vieno – titulų. Belieka palinkėti tai pakeisti 2012 metais. Jau šį šeštadienį Bahamose prasidės EPT išvyka – PokerStars Karibų nuotykis ir bilietus per Atlantą užsisakė bent keturi Lietuvos atstovai. Apie jų pasirodymą būtinai pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius