-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 08

Bahamose prie prizų 25 000 dolerių PSPC turnyre artėja 3 lietuviai

Rekordiniame 25 000 dolerių įpirkos PSPC turnyre Bahamose vakar sužaista antroji diena. Trys iš šešių ją pradėjusių lietuvių įveikė barjerą ir šiandien burbulo fazėje kovos dėl vietos tarp prizininkų ir bent penkiaženklių prizų.
Tomas Jozonis PSPC turnyre / organizatorių nuotr.
Tomas Jozonis PSPC turnyre / organizatorių nuotr.

PokerStars beribio Holdem žaidėjų čempionatas (PSPC) tapo didžiausiu kada nors surengtu 25 000 dolerių įpirkos turnyru. 2 dienos pradžioje užsidarius registracijai paaiškėjo, kad viso žaidėjai paklojo 1039 įpirkas. Skaičiuojant organizatorių papildomai nugalėtojui skiriamą milijoną viso priziniame fonde atsidūrė beveik 26,5 milijonai dolerių.

Antrą dieną įveikė 207 žaidėjai, o prizus pelnys 181, tad galima sakyti, kad nuo pirmų trečios dienos akimirkų prasidės burbulo fazė. Į antrą varžybų etapą vakar grįžo šeši Lietuvos pokerio meistrai, tačiau trims jų jis tapo lemtingu.

Nemokamai PSPC pakuotę organizatorių akcijoje pelnęs Jonas Ramanauskas krito maždaug 500 vietoje nusisukus fortūnai. Apie 40 didžiųjų privalomųjų statymų (BB) turėjęs tautietis juos visus investavo su A♣6♦ po flopo A♥6♠5♠ ir pirmavo prieš oponento A♠J♠, tačiau atsivertęs vynas uždarė varžovo spalvos pirkimą ir klaipėdiečio svajonė dužo.

Likus apie 350 žaidėjų kovą baigė Matas Cimbolas. Jis nutarė tikrinti ir stumti paskutinius žetonus su abigaliu pirkimu į eilę – T♦9♣ prie 7♦8♠3♣ flopo. Dvi damas laikęs varžovas akimirksniu atsakė ir atsilaikė. Išgyventi antrojo etapo nepavyko ir Dominykui Karmazinui. Tuo tarpu kiti trys Lietuvos pokerio pirmūnai tęsia kovą.

Tomas Jozonis pirmą dienos pusę praleido prie TV stalo, kartu su Philu Hellmuthu ir Dzimitry Urbanovichiumi. Prožektorių šviesa lietuviui nebuvo palanki – jis žaidė nedaug ir žetonų bokštas gerokai aptirpo iki maždaug 60 tūkstančių (apie 24BB) Bet išardžius šį stalą tautietis atsitiesė ir netruko grįžti į šešiaženklę zoną, o artėjant dienos pabaigai laiku gavo tūzų porą ir pasidvigubino prieš aukščiausią porą flope pagavusį priešininką bei finišavo su kiek didesniu nei vidutiniu žetonų kiekiu.

Kuklesnė kitų dviejų lietuvių padėtis. Vladas Tamašauskas artėjant dienos finišui buvo pakilęs virš 200 tūkstančių žetonų ribos, bet su A♣7♠ atsakė į nedaug turnyro valiutos turinčio priešininko sustūmimą ir neįveikęs J♣J prarado nemažą dalį žetonų. V.Tamašauskas dieną baigė su 119 000 žetonų. Labai nedaug skiriasi ir Lauryno Levinsko situacija – jis į 3 etapą grįš su 117 000 apvaliųjų. Pratęsus kovą dėl 181 prizinės vietos V.Tamašausko starto pozicija yra 169-a, o L.Levinsko – 174-a.

Turnyro lyderiu tapo amerikietis Faridas Jattinas, sukaupęs 921 000 žetonų. Jį vejasi Italijos pokerio žvaigždė Mustapha Kanitas (888 000 žetonų) bei kanadietis Griffinas Bengeris (885 000). 2 dienos starto lyderis britas Talalas Shakerchi etapą užbaigė 13 pozicijoje (691 000).

Trečias etapas bus pratęstas šįvakar. Veiksmas nuo TV stalų vėl bus tiesiogiai transliujamas PokerStars paskyroje Twitch.tv platformoje. Net šešiems pajėgiausiams varžybų dalyviams atiteks septynžekliai prizai, o nugalėtojo laukia įspūdinga 5,1 milijono dolerių suma.

Apie svarbiausius įvykius Bahamose kasdien kviečiame skaityti mūsų portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius