-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 12

EPT Prahos pagrindinio turnyro 1B dieną išgyveno 7 iš 8 lietuvių

Prahoje tęsiasi rekordinis Europos pokerio turo (EPT) festivalis, kuriame šios savaitės pabaigoje prasidėjo svarbiausios varžybos. Pagrindinio turnyro 1B dienoje jėgas išmėgino beveik 800 žaidėjų, tarp kurių buvo iš aštuoni Lietuvos atstovai. Net 7 mūsiškiams pavyko įveikti antrąjį etapą, tačiau nė vienas jų negali pasigirti solidžiu žetonų bokštu.
EPT Praha1B dienos akimirka / pokernews.com nuotr.
EPT Praha1B dienos akimirka / pokernews.com nuotr.

EPT Prahos 5300 eurų įpirkos pagrindinio turnyro 1B dienoje startavo 783 žaidėjai, tad pridėjus 1A dienoje kovojusius 254 žaidėjus bendras dalyvių kiekis jau peržengė tūkstantį. Vėlyva registracija atidaryta iki pat antrosios dienos starto šiandien 13 val. Lietuvos laiku. Nuo pirmųjų 2 dienos akimirkų pakviesime stebėti ir tiesioginę vaizdo transliaciją.

Jei 1A dienoje kovojo ir ją sėkmingai įveikė vienintelis lietuvis Laurynas Levinskas, tai 1B dienoje prie stalų sėdo aštuoni mūsiškiai. Net septyniems tautiečiams pavyko pasiekti antrą turnyro etapą, bet visi jie turi palyginti kuklius žetonų kiekius.

1B dienoje startavę Andrius Bielskis, Vladas Tamašauskas ir Matas Cimbolas, kaip ir užvakar 1A dienoje kovojęs Laurynas Levinskas, į turnyrą pateko per „PokerStars“ kambario atrankas. Rytis Praninskas, Domantas Klimčiauskas ir Justas Semaška jau viešėdami Prahoje laimėjo gyvus satelitus. Į kovą taip pat stojo Arvydas Merfeldas ir Gintaras Šimaitis.

Po 1B dienos daugiausiai žetonų sukaupė Lietuvos internetinio pokerio rekordininkas A. Bielskis. Jam dienos pradžia nebuvo sėkminga. Vilnietis prarado apie trečdalį žetonų, kai prie mažo flopo dusyk atakavo su devynakėmis, bet tai nesutrukdė priešininkui su AQ nusipirkti riveryje tūzo. Tačiau netrukus didžiojo privalomojo statymo (BB) pozicijoje apgynęs A8 lietuvis surinko pilną trobą ir leido oponentui blefuoti trim šūviais. Dosnus priešininkas padėjo A. Bielskiui grįžti prie startinio 30 tūkst. žetonų kiekio. Prieš pietų pertrauką lietuvis atidžiai išsirinkęs situaciją sėkmingai blefavo pakartotinai permuštame banke ir ilsėtis iškeliavo jau turėdamas 61 tūkst. žetonų. Deja, antroji dienos pusė nebuvo tokia sėkminga ir dienos pabaigoje į maišelį A. Bielskis subėrė 39 tūkstančius žetonų.

Toliau už A. Bielskio išsirikiavo G. Šimaitis (33 600 žetonų), A. Merfeldas (33 200) ir D. Klimčiauskas (31 400). V. Tamašausko diena buvo banguota. Pradžioje kilstelėjęs iki 37 tūkst. žetonų kiek vėliau jis nukrito iki vos 9 tūkstančių, tačiau netrukus pasidvigubino, o tada bankuose be kortų atvertimo pakilo iki 40 tūkstančių. Visgi, finišas nebuvo labai sėkmingas ir V. Tamašausko sąskaitoje 2 etapo starte bus 30 300 žetonų – vos 300 daugiau už startinį žetonų kiekį. Tuo tarpu R. Praninskas ir J. Semaška startinio žetonų kiekio nesurinktų net sudėję savo dienos pabaigos krūveles. Pirmasis finišavo su 17 tūkst. turnyro valiutos, o J. Semaškos sąskaitoje – vos 12 tūkst. žetonų.

Vienintelis Lietuvos atstovas, kurio pasirodymas EPT pagrindiniame turnyre baigėsi jau pirmame etape, buvo Pasaulio pokerio turo (WPT) čempionas M. Cimbolas. Tiesa, Didžiojoje Britanijoje gyvenantis tautietis turi rimtų priežasčių per daug neliūdėti. Be poros laimėtų EPT satelitų „PokerStars“ kambaryje jis taip pat jau atvykęs į Prahą triumfavo dviejose iš trijų žaistų gyvų EPT pagrindinio turnyro atrankų. Jau kritęs iš pagrindinio turnyro M. Cimbolas spėjo prasibrauti iki finalo 550 eurų įpirkos beribio Holdem pokerio „Hyper Turbo“ turnyre. Jis baigė pasirodymą 9 vietoje ir pelnė 2400 eurų laimėjimą.

1B dieną baigė 437 žaidėjai, tad kartu su 144 pirmą skrydį (1A) išgyvenusiais pokerio entuziastais antroje dienoje kovos bent 581 žaidėjas. Tačiau šis skaičius dar neabejotinai paaugs dėl vėlyvos registracijos galimybės. 1B dieną sėkmingiausiai pabaigė ir bendroje lyderio pozicijoje įsitaisė Kanados pokerio žvaigždė Samas Chartieris su 211 500 apvaliųjų. Jis aplenkė 1A dienos lyderį baltarusį Antoną Astapovą (190 600). Išsyk už lyderių dešimtuko išsirikiavo velsietis Roberto Romanello (147 800), latvis Vitalijs Zavorotnijs (144 200) bei Prancūzijos hip-hopo žvaigždė Bruno „Kool Shen“ Lopesas (143 700).

1B dienos barjerą įveikė ir dešimt „PokerStars“ vėliavnešių. Geriausiai iš jų tarpo startas susiklostė JAV pokerio superžvaigždei Vanessai Selbst, kuri sukaupė 110 400 žetonų. Turnyrą pratęs ir Johnny Loddenas, Mickey Petersenas, Matthiasas De Meulderis, Ivanas Demidovas, Chrisas Moneymakeris, George'as Danzeris, Theo Jorgensenas, Eugene'as Katchalovas bei Bertrand'as „ElkY“ Grospellier. 2 dienoje taip išvysime EPT čempionus Sebastianą Pauli, Niallą Farrellą, Jannicką Wrangą, Davidą Vamplew bei Dominiką Panką, žinomus pokerio meistrus Kitty Kuo, Aleksandra Bilokurą, Martiną Staszko, Vitalijų Lunkiną, Gaelle Bauman ir latvį Michailą Morozovą.

Turnyras bus pratęstas jau nuo 13:00 Lietuvos laiku ir nuo pirmųjų akimirkų kviečiame stebėti tiesioginę vaizdo transliaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius