Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 05 04

EPT tiesioginė transliacija: Tomas Jozonis finalą pradeda antras

Europos pokerio turo (EPT) Monte Karlo pagrindiniame turnyre liko vos 8 finalininkai ir prieš lemiamos dienos startą Tomas Jozonis žengia antroje vietoje. Nuo 13:30 Lietuvos laiku kviečiame stebėti tiesioginę vaizdo transliaciją su žaidėjų kortomis. Transliaciją rasite šio straipsnio pabaigoje.
Tomas Jozonis / organizatorių nuotr.
Tomas Jozonis / organizatorių nuotr.

EPT Monte Karlo pagrindiniame turnyre žaidėjai viso paklojo 777 įpirkas po 5300 eurų, o priziniame fonde atsidūrė beveik 3,7 milijono eurų. Liūto dalis nuo šios sumos bus išdalinta šiandien, kai galutinę prizininkų sąrašo viršaus rikiuotę išsiaiškins aštuoni pajėgiausi žaidėjai.

Kiekvienas jų jau užsitikrino bent 68 300 eurų, šeši žaidėjai pelnys šešiaženkles sumas, o būsimojo nugalėtojo laukia įspūdingas 712 tūkst. eurų prizas, čempiono titulas ir 2019 m. sausį Bahamose vyksiančio „$25K Players Championship“ turnyro pakuotė.

Vakar vykusią priešfinalinę dieną pradėjo 16 žaidėjų ir būtent Tomo Jozonio startinė pozicija buvo geriausia. Startavęs su 4 milijonais žetonų jis netruko užaugti iki pusšešto milijono, tačiau kovoje likus dešimčiai žaidėjų tuomet patyrė dvi skaudžias nesėkmes.

Pirmiausiai apgynęs T♠6♠ ir flope 7♠9♠3♦ gavęs pirkimą į vienspalvę eilę jis padvigubino valetus laikiusį oponentą, nes pirkimas neužsidarė. Netrukus sekė dar vienas skaudus pralaimėjimas, kurį nulėmė dar vienas neužsidaręs pirkimas – A♦6♦ lietuvis gaudė maksimalią spalvą, tačiau įveikti priešininko laikytos aukščiausios poros nepavyko.

Šios dvi beveik paeiliui sekusios nesėkmės kainavo lietuviui daugiau nei pusę visų jo žetonų ir jis smuktelėjo iki 2,3 milijono, bet panikai mūsiškis nepasidavė – lėtai ir užtikrintai, laimėdamas praktiškai visus vidutinius bankus, kuriuose dalyvavo, jis vėl reabilitavosi iki maždaug 4 milijonų ir grįžo į lyderių tarpą.

10 vietoje kritus austrui Josipui Simuniciui likę 9 žaidėjai sėdo prie paskutiniojo turnyro stalo. Čia gan ilgai tęsėsi klampus žaidimas, o T.Jozoniu situacijos klostėsi ne itin palankiai. Visgi, geri sprendimai padėjo neprarasti per daug žetonų. Itin svarbų ir didelį banką mūsiškis sužaidė prie vokietijos pokerio superžvaigždę Ole Schemioną.

Didžiojo privalomojo statymo (BB) pozicijoje apgynęs J♥8♦ mūsiškis pamatė svajonių flopą T♦9♣7♠, kuris suformavo jam geriausią įmanomą eilės kombinaciją. Lietuvis perėmė iniciatyvą statymu, bet O.Schemionas nepasidavė ir su Q♣J♦ atsakinėjo iki riverio, kur atsivertusi 8♣ suteikė priešininkui aukštesnę eilę. T.Jozonis riveryje statė trečiąsyk, o priešininkas atliko didelį statymų kėlimą. Lietuvis gan ilgam paniro į apmąstymus, bet galų gale rado nusimetimą, nustebinusį daugelį. Šios partijos vaizdo įrašą galite peržiūrėti čia.

Visus nustebino ir akivaizdžiai silpniausio finalo žaidėjo vengro Krisztiano Gyorgyi savižudiškas blefas prieš lietuvį su 7♣2♠, kai mūsiškis laikė A♦K♠. Gavęs oponento permušimą T.Jozonis tik atsakė prieš flopą ir jame pamatė Q♦T♦9♦, oponentas tęsė, lietuvis nesitraukė. Turne kritus 4♣ vengras nutarė stumti viską – maždaug banko dydžio statymą. Mūsiškis atsakymo neatrado, o varžovas išdidžiai atvertė savo kortas, sulaukdamas daug ovacijų prie stalo. Jo blefas buvo toks beprotiškas ir nelogiškas, kad pasiteisino. Šios partijos vaizdo įrašą galite rasti čia.

Po šių nesėkmių virtinės T.Jozonis vėl nusmuko į autsaiderių tarpą ir kylant privalomiesiems statymams vienu metu buvo sutirpęs iki keliolikos BB, tačiau tuomet pavyko BvB pasidvigubinti su A♦7♠ prieš J♣9♦. Paskutiniame lygyje lietuvis vėl rado savo žaidimą ir nedideliais bankais pakilo iki 3,8 milijono, kas finalo starte garantuoja 38BB ir antrąją vietą žetonų rikiuotėje.

Finale kovą pratęs ir pokerio žvaigždės O.Schemionas, Davidas Petersas bei Patrikas Antoniusas. Aiškaus žetonų lyderio pozicijoje įsitaisė prancūzas Nicolas Dumont'as.

EPT Monte Karlo finalininkai:
1. Nicolas Dumont'as (Prancūzija) – 5,255,000 žetonų;
2. Tomas Jozonis (Lietuva) – 3,800,000 žetonų;
3. Honglinas Jiangas (Naujoji Zelandija) – 2,985,000 žetonų;
4. Patrikas Antonius (Suomija) – 2,975,000 žetonų;
5. Javieras Fernandezas (Ispanija) – 2,755,000 žetonų;
6. David Peters, USA, PokerStars player, 2,400,000 žetonų;
7. Krisztianas Gyorgyi (Vengrija) – 1,940,000 žetonų;
8. Ole Schemionas (Vokietija) – 1,160,000 žetonų.

Tiesioginę transliaciją nuo 13:30 Lietuvos laiku stebėkite čia:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius