-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 09

Istoriniame EPT Dovilio finale du lietuviai laimėjo per 200 tūkst. eurų

Europos pokerio turo (EPT) Dovilio etapą atsiminsime dar ilgai. Pirmąsyk Lietuvos pokerio istorijoje du mūsiškiai pasiekė EPT pagrindinio turnyro finalinį stalą. Aštuntas likęs Matas Cimbolas pelnė 59 tūkst. eurų, o Andrius Bielskis už 5 vietą susižėrė 148 tūkst. laimėjimą.
Andrius Bielskis
Andrius Bielskis / PokerStars.net

EPT Dovilio 5300 įpirkos pagrindiniame turnyre šiemet kovojo 592 žaidėjai, tarp kurių buvo ir aštuoni Lietuvos žaidėjai. Net septyni mūsiškiai sėkmingai įveikė startines dienas, tačiau tarp 87 prizininkų prasibrauti pavyko tik dviems lietuviams. Bet A. Bielskis ir M. Cimbolas tuo neapsiribojo. Du mūsiškiai žengė iki pat finalinio stalo. Deja, būtent M. Cimbolas tapo pirmuoju, atsisveikinusiu su žaidimu finale. Jam atiteko beveik 59 tūkst. eurų prizas. Plačiau apie finalo pradinę fazę galite skaityti mūsų praėjusiame straipsnyje.

Tuo tarpu Andrius Bielskis buvo tarp 6 žaidėjų, šeštadienį pratęsusių kovą dėl titulo. Mūsiškis į finalą grįžo su 1,68 milijono žetonų, kurie garantavo 4-5 poziciją. Lemtinga diena prasidėjo idealiai – jau pirmoje partijoje lietuvis nokautavo žetonų autsaiderį Josephą Carlino, kai su valetais įveikė oponento tūzą ir karalių (kiti du žaidėjai buvo išmetę po karalių, tad mūsiškio pergalės šansai buvo aukštesnį nei įprasta). Netrukus laimėjęs dar porą vidutinių bankų A. Bielskis pakilo iki 3,3 milijono turnyro valiutos, kas garantavo antrąją poziciją pagal žetonus.

Deja, nuo čia prasidėjo fatališka nesėkmių serija. Pirmiausiai lietuvis, apsigynęs didįjį privalomąjį statymą su vienspalviais tūzu ir šešiake prieš žetonų lyderį Dany Parlafesą, flope pagavo ir pirkimą į maksimalią spalvą, ir galimybę surinkti eilę. A. Bielskis bandė spausti oponentą pasirinkęs agresyvią žaidimo liniją, bet varžovas nepasidavė, o pirkimai neužsidarė. Neberadęs atakos nereikšmingame riveryje lietuvis turėjo pripažinti rumuno septynakių pranašumą ir nukrito iki 2,2 milijonų. Išsyk kitoje partijoje radęs tūzą ir damą A. Bielskis mažojo privalomojo statymo pozicijoje tik įraišavo, o tas pats D. Parlafesas tikrino su valetu ir devynake. Fortūna vėl buvo palankesnė oponentui – bendrosios kortos atnešė jam dar du valetus, o lietuvis pagavo aukščiausią damų porą ir galutiniame rezultate perleido oponentui dar milijoną, tapdamas aiškiu žetonų autsaideriu.

Viskas netrukus baigėsi, kai vienas iš dviejų likusių prancūzų Benjaminas Buhras pakėlė statymus dalintojo pozicijoje, o A. Bielskis nutarė permušti priešininką visais žetonais su vienspalviais tūzu ir triake. Akimirksniu atsakęs oponentas atvertė du tūzus, atsilaikė ir nokautavo lietuvį penktoje vietoje. Už šį neeilinį rezultatą A. Bielskis susižėrė beveik 148 tūkst. eurų.

Nepaisant to, kad kritus A. Bielskiui D. Parlafesas dominavo su daugiau nei puse visų žaidime esančių žetonų, pergalės iškovoti jam nepavyko. Finalinėje dvikovoje jis buvo priverstas pripažinti bulgaro Ognjano Dimovo pranašumą.

Finalininkų laimėjimai:
1. Ognjanas Dimovas (Bulgarija) – €543,700
2. Dany Parlafesas (Rumunija) – €338,700
3. Benjaminas Buhras (Prancūzija) – €242,390
4. Benjamin Pollak (Prancūzija) – €187,550
5. Andrius Bielskis (Lietuva) – €147,760
6. Josephas Carlino (Prancūzija) – €115,650
7. Massou Cohenas (Prancūzija) – €85,530
8. Matas Cimbolas (Lietuva) – €58,820

Paraleliai su EPT Dovilio pagrindiniu turnyru finišavo ir 10 300 eurų „High Roller“ varžybos.  Jo čempionu tapo Austriją atstovavęs Josipas Simunicius, kuris pelnė 309 tūkst. eurų laimėjimą. Finalinėje dvikovoje jis palaužė prancūzų kosmetikos magnatą Jeaną-Noelį Thorelį, kurio pasiekimas buvo apdovanotas 209 tūkst. eurų laimėjimu. Tarp 17 turnyro prizininkų pateko ir EPT čempionas Robinas Ylitalo (4 vieta, €112 tūkst.), trigubos karūnos savininkas Davidi Kitai (12 vieta, €22 tūkst.) bei Rusijos pokerio superžvaigždė Vladimiras Trojanovsky (15 vieta, €20 tūkst.).

EPT 11 sezonas tęsis už vos daugiau nei mėnesio, EPT Maltos etape, kuris startuos kovo 17 d.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius