Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 09

PCA 2015: du lietuviai sėkmingai pradėjo pagrindinį turnyrą, o Matas Cimbolas laimėjo atranką

Bahamose įsibėgėja „PokerStars.net Karibų nuotykio“ (PCA) festivalis. Šiąnakt prasidėjo 10 tūkst. JAV dolerių įpirkos pagrindinis turnyras, kur 1A dienoje startavo bent 3 Lietuvos atstovai. Tuo tarpu kiti lietuviai išmėgino jėgas šalutinėse varžybose, o pagrindinę kovą pradės šįvakar.
Matas Cimbolas
Matas Cimbolas / wpt.com

Viso į Bahamose vykstančią didžiulę pokerio fiestą išvyko bent aštuoni žaidėjai iš Lietuvos ir šventės metu nuolat dalinsimės informacija apie mūsiškių pasiekimus. Lietuviai pirmąsyk prie pokerio stalų sėdo dar užvakar, bet pirmieji startai nebuvo sėkmingi.

Laurynas Levinskas giliai nužengė 5 tūkst. dolerių įpirkos turbo turnyre. Deja, patekti tarp 15 prizininkų mūsiškiui nepavyko – jis suklupo 20 vietoje. Pasaulio pokerio turo (WPT) čempionas Matas Cimbolas į Bahamas atvyko po to, kai „PokerStars“ kambaryje iškovojo 3 tūkst. dolerių vertės vietą Lotynų Amerikos pokerio turo (LAPT) Bahamų etape. Deja, mūsiškiui šis turnyras baigėsi jau pirmoje dienoje.

Viso šiose varžybose dalyvavo 736 žaidėjai, prizinis fondas išaugo iki 1,95 milijono dolerių, o būsimam čempionui atiteks 368 tūkst. dolerių laimėjimas. Po šiąnakt sužaistos antrosios šio turnyro dienos beliko 11 pretendentų į čempiono titulą ir tarp jų netrūksta garsių vardų. Dėl vietų prie finalinio stalo šįvakar kovos net trys Europos pokerio turo (EPT) čempionai – bulgaras Dimitaras Dančevas, vokietis Martinas Fingeris bei amerikietis Galenas Hallas. Į kovą taip pat grįš Italijos pokerio žvaigždė Mustapha Kanitas bei JAV pokerio meistras Tayloras Pauras.

Šįvakar nuo 20 val. pakviesime stebėti LAPT Bahamų finalinės dienos tiesioginę transliaciją, o susiformavus finaliniam stalui matysime ir visų žaidėjų laikomas kortas. Prieš jo startą pasirodysiančiame straipsnyje trumpai pristatysime visus 11 finalininkų.

Vakar taip pat startavo ir svarbiausias festivalio įvykis – 10 tūkst. dolerių įpirkos PCA pagrindinis turnyras, į kurio 1A dieną užsiregistravo 220 žaidėjų ir net 139 jų įveikė pirmąją kliūtį. Prie 1A dienos stalų sėdo ir trys Lietuvos atstovai, laimėję „PokerStars“ kambario atrankinius turnyrus. Viktorui Leonovui išgyventi nepavyko, bet Sigitas Bučinskas ir Vladas Tamašauskas startavo sėkmingai ir dienos bėgyje sugebėjo padvigubinti žetonų krūveles. V. Tamašauskas antrąją dieną pradės su 61 600 žetonų, o S. Bučinsko sąskaitoje – 61 600 turnyro valiutos.

Į antrąją dieną taip pat grįš JAV pokerio žvaigždės Scottas Seiveris (86 500), Tony Greggas (84 800), Shannonas Shorras (49 100), Danielis Colmanas (40 500), Vokietijos pokerio vunderkindas Ole Schemionas (74 300) bei titulą ginantis pernykštis čempionas Dominikas Panka (42 200). Kaip įprasta, gausiai atstovaujama ir „PokerStars Pro“ rinktinė. Jos vėliavą antroje dienoje neš pasaulio čempionas Chrisas Moneymakeris (65 000), Vanessa Selbst (39 300), George Danzeris (37 500) bei Isaacas Haxtonas (26 500). Lyderio pozicijoje su 169 100 žetonų žengia britų internetinio pokerio meistras Alexas Millaras, o antroje vietoje įsitaisė dar vienas JAV pokerio pirmūnas Dani Sternas (145 200).

Šiąnakt Lietuvos laiku bus žaidžiama pagrindinio turnyro 1B diena, kurioje tikimės išvyksti dar bent 5 lietuviškas pavardes. Keturi iš jų tokią teisę užsitikrino laimėję atrankas „PokerStars“ kambaryje, tačiau mūsiškių patirtis skirtinga. Laurynas Levinskas prieš kelias savaites iškovojo EPT Prahos „High Roller“ turnyro sidabrą ir 400 tūkst. eurų prizą, o kartu su juo šįvakar startuosiantis Tomas Biliūnas 16 tūkst. dolerių PCA pakuotę „PokerStars“ kambaryje laimėjo investavęs vos kelis dažno žaidėjo taškus (FPP).

Vienintelis lietuvis iš anksto neturėjęs PCA pagrindinio turnyro bilieto – jau minėtas M. Cimbolas. Tačiau Didžiojoje Britanijoje gyvenantis WPT čempionas šią problemą išsprendė praėjusią naktį, kai 10 tūkst. dolerių bilietą į pagrindinį turnyrą iškovojo tūkstančio dolerių įpirkos atrankinėje kovoje.

Apie tai, kaip mūsiškiams sekasi PCA pagrindiniame turnyre kviečiame skaityti ir savaitgalį, o jau nuo rytojaus vakarais pasiūlysime stebėti ir pagrindinių varžybų tiesiogines vaizdo transliacijas.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius