Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 13

PCA 2015 pagrindiniame turnyre beliko 24 pretendentai į 1,5 milijono dolerių pagrindinį prizą

Vakar vakare į „PokerStars.net Karibų nuotykio“ (PCA) 10 tūkst. dolerių įpirkos pagrindinio turnyro 4 dieną grįžo 57 žaidėjai, tarp kurių netrūko pokerio sunkiasvorių, o daugiausiai žiniasklaidos dėmesio sulaukė sėkmingas futbolo legendos Ronaldo pasirodymas. Visgi, iki 5 etapo sporto žvaigždei tiek tiek pritrūko.
Ronaldo
Ronaldo / PokerStars.net

Pasibaigus ketvirtajai pagrindinio turnyro dienai žetonus į maišelius subėrė 24 pajėgiausi turnyro dalyviai ir lyderio pozicijoje žengia Eugenio Mattaras, sukaupęs 2,673 milijono žetonų. Šis brazilas prizines vietas pasiekė pirmąsyk savo karjeroje, tačiau piniginiai šuoliai artėjant finalui jo spausti tikrai neturėtų – žurnalo „Forbes“ skelbiamame turtingiausių Brazilijos žmonių sąraše verslininkas užima 72 vietą.

Viltis pakovoti dėl beveik pusantro milijono dolerių pagrindinio prizo, trofėjaus ir Europos pokerio turo (EPT) čempiono titulo taip pat išsaugojo JAV pokerio profesionalai Pratyushas Buddiga (1,624 milijono žetonų), Jimas Collopy (799 tūkst.), Dylanas Linde (709 tūkst.), Noah Schwartzas (238 tūkst.), o taip pat internetinio pokerio meistras iš Kanados Shyamas Srinivasanas (1,31 milijono), kuris pernai PCA pagrindiniame turnyre finišavo 6 vietoje.

Būtent žetonų lyderis E. Mattaras pasirūpino tuo, kad turnyre nebeliktų triskart geriausiu pasaulio futbolininku savo laiku tapusios Brazilijos futbolo žvaigždės Ronaldo. Atletas pademonstravo puikų žaidimo suvokimą ir geležinius nervus, kai nekart drąsiai stūmė visus žetonus išlaukęs ne tiek geriausių kortų kombinacijų, kiek palankių situacijų. Dienos viduryje Ronaldo buvo užsikėlęs žetonų bokštą gerokai virš vidurkio. Deja, po to sekė nesėkmių serija, o viskas baigėsi, kai sulaukęs E. Mattaro permušimo futbolininkas nutarė stumti viską su vienspalviais karaliumi ir dešimtake. Damas laikęs jo tautietis atsakė ir baigė Ronaldo pasirodymą iki 4 dienos finišo likus vos pusvalandžiui.

Futbolo legenda nebuvo vienintelis priverstas užbaigti pasirodymą. Ketvirta diena lemtinga tapo Globalaus pokerio indekso (GPI) reitingo lyderiui Ole Schemionui (45 vieta), 2010 m. pasaulio čempionui Jonathanui Duhameliui (42 vieta) ir jo kolegai „PokerStars Pro“ komandoje Jasonui Mercieriui (41 vieta), o taip pat EPT „Super High Roller“ čempionui Olivieriui Busquetui (39 vieta) bei JAV pokerio meistrui Shannonui Shorrui (35 vieta).

Likę 24 žaidėjai jau užsitikrinę bent 42 tūkst dolerių prizus, tačiau kiekvienas jų į penktąją dieną grįš nusiteikęs kovoti dėl vietos finale ir bent jau šešiaženklio laimėjimo, kurį užtikrinti gali 9 ar aukštesnė vieta.

Primename, kad PCA pagrindinio turnyro 5 dienos tiesioginę vaizdo transliaciją galėsite stebėti mūsų skiltyje šįvakar nuo 19 val. Lietuvos laiku. Na, o rytoj, sausio 14 d., nuo 21 val. pakviesime stebėti PCA finalo transliaciją, kurios metu bus rodomos ir visų žaidėjų kortos kiekvienoje partijoje.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius