Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 15

PCA „$25K High Roller“ turnyre pagrindinį 1,1 milijono dolerių prizą pelnė azerbaidžanietis

Bahamose baigėsi „PokerStars.net Karibų nuotykio“ (PCA) festivalis. Vakar vakare paaiškėjo ne tik pagrindinio turnyro laimėtojas, bet ir 25 tūkst. JAV dolerių įpirkos „High Roller“ turnyro čempionas, kuriuo tapo Ilkinas Garibli iš Azerbaidžano.
Ilkinas Garibli
Ilkinas Garibli / PokerStars.net

Net 257 įpirkas sumokėję PCA „High Roller“ turnyro dalyviai pasirūpino, kad jo prizai ne ką nusileistų pagrindinio turnyro laimėjimams. Viso „High Roller“ kovos prizinis fondas siekė beveik 6,5 milijonus dolerių, bent šešiaženklius prizus užsitikrino visi 11 žaidėjų, kovojusių finalinėje turnyro dienoje.

Pirmomis trečiosios „High Roller“ varžybų dienos aukomis tapo pokerio žvaigždės Brynas Kenney ir Dominikas Nitsche, kuriems už 11 ir 10 vietas atiteko po 113 tūkst. dolerių. Oficialaus finalinio stalo burbulo berniuku tapo 9 vietą užėmęs Lee Markholtas (135 tūkst. dolerių), tad oficialiais finalininkais tapo penki JAV atstovai, o taip pat kanadietis, ukrainietis ir azerbaidžanietis. Visgi, būtent JAV atstovaujantys pokerio meistrai buvo pirmi keturi finalo nelaimėliai. Vienas po kito su kova atsisveikino Danas Heimilleris, Farazas Jaka, Nickas Petrangelo ir pokerio superžvaigždė Scottas Seiveris.

S. Seiveris iš turnyro pasitraukė po itin skaudaus Fortūnos smūgio. Pagavęs septynakių setą flope su dviem būgnais jis sustūmė visus žetonus ir gavo atsakymą iš I. Garibli, kuris laikė dešimtakes. Atrodė, kad JAV pokerio pirmūnas pasidvigubins, tačiau turne ir riveryje atsivertę dar du būgnai suformavo priešininkui spalvos kombinaciją ir sudaužė S. Seiverio svajones.

Ketvirta vieta apsiriboti buvo priverstas dienos pradžios žetonų lyderis Jeanas-Pascalis Sevard'as iš Kanados, kuris lemtingoje partijoje pralaimėjo monetos metimą prieš EPT čempioną Oleksijų Chorošeniną. Nepaisant šios pergalės būtent ukrainietis pelnė bronzą. Jis pirmavo prieš paskutinį JAV atstovą Joe Kuetherį su stipresniu tūzu, tačiau pastarajam bendrosios kortos suformavo eilę.

Finalinę dvikovą pasiekę I. Garibli ir J. Kuetheris prieš pratęsdami kovą sutarė dėl prizinio fondo likučio dalybų, abu užsitikrindami po septynženklį laimėjimą. Tačiau nuo to dvikova netapo mažiau įtempta ir truko pustrečios valandos. Galų gale amerikietis paspendė priešininkui spąstus, kai tik įraišavo pozicijoje radęs valetus. Azerbaidžano atstovas sustūmė viską su karaliumi bei aštuonake ir buvo dominuotas, tačiau sėkmė ir toliau šypsojosi europiečiui. Bendrose kortose pasirodęs karalius padovanojo I. Garibli čempiono taurę ir titulą.

PCA „$25K High Roller“ finalininkų prizai:
1. Ilkinas Garibli (Azerbaidžanas) – $1,105,040
2. Joe Kuetheris (JAV) – $1,050,000
3. Oleksijus Chorošeninkas (Ukraina) – $629,460
4. Jeanas-Pascalis Savard'as (Kanada) – $508,080
5. Scottas Seiveris (JAV) – $398,340
6. Nickas Petrangelo (JAV) – $301,500
7. Farazas Jaka (JAV) – $221,440
8. Danas Heimilleris (JAV) – $162,700

PCA festivalis baigėsi, tačiau aukščiausio lygio pokeris jau po poros savaičių vėl grįš į mūsų skilties eterį, kai Europos pokerio turas keliaus į žiemišką Prancūzijos Dovilio miestą. EPT Dovilio etapas vyks sausio 27 – vasario 7 dienomis.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius