-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 09

Pirmuoju Europos pokerio turo 10 sezono čempionu tapęs Tomas Middletonas susižėrė 942 tūkst. eurų

Praėjusį savaitgalį Barselonoje finišavo Europos pokerio turo (EPT) Barselonos etapas. 10-ojo turo sezono atidarymo pagrindiniame turnyre toliausiai nužengęs lietuvis Anaras Alekberovas liko tryliktas, o čempiono laurai ir pagrindinis prizas atiteko jį priešfinalinėje dienoje nuskriaudusiam britui Tomui Middletonui.
EPT čempionas Tomas Middletonas / PokerStarsBlog.com nuotr.
EPT čempionas Tomas Middletonas / PokerStarsBlog.com nuotr.
Viso EPT Barselonos pagrindiniame turnyre jėgas išbandė 1,234 žaidėjai, kurių kiekvienas paklojo po 5 300 eurų įpirką. Turnyre startavo net trylika Lietuvos atstovų, tačiau daugeliui mūsiškių varžybos nesusiklostė. Viso beveik 6 milijonų eurų prizinį fondą išsidalino 183 pajėgiausi etapo dalyviai. Trečioji diena prasidėjo nuo burbulo fazės ir įrašyti savo vardus tarp prizininkų tikėjosi du mūsiškiai – Justas Semaška ir Anaras Alekberovas. Deja, J.Semaškai to padaryti nepavyko – pralaimėjęs su tūzu ir dama prieš tūzą ir karalių vaikinas iš kovos pasitraukė 187 pozicijoje, likus vos porai žingsnių iki prizų.

Prieš metus EPT Barselonos pagrindiniame turnyre buvo 4 vietą užėmęs ir virš 300 tūkst. eurų tuomet pelnęs A.Alekberovas atrodė rimtai nusiteikęs bent pakartoti ar net pagerinti šį rezultatą – jis sėkmingai įveikė ir trečią ir ketvirtą turnyro dienas, priešfinalinės dienos starte užsitikrindamas trečią poziciją lyderių lentelėje. Visgi penktoji diena buvo nesėkminga. Jau pirmuose lygiuose praradęs didžiąją dalį žetonų mūsiškis dar sugebėjo atsitiesti, puikiu žaidimu sužavėdamas didžiausių pasaulio pokerio portalų reporterius, tačiau tuomet pralaimėjo lemtingą monetos metimą. A.Alekberovo laikyta septynakių pora neatsilaikė prieš būsimojo nugalėtojo T.Middletono tūzą ir dešimtakę. Jei šiame monetos metime sėkmė būtų nusišypsojusį Lietuvos atstovui, jis būtų įsitvirtinęs tarp turnyro lyderių, o T.Middletonas būtų atsisveikinęs su varžybomis. Deja, viskas susiklostė atvirkščiai ir netrukus A.Alekberovas finišavo 13 pozicijoje, pelnydamas 58 980 eurų apdovanojimą.

Tuo tarpu T.Middletonas sugebėjo pasinaudoti iš lietuvio perimtais žetonais ir nužengti iki galo. Suformavus finalininkų aštuonetą britas užėmė lyderio poziciją. Nors vykstant finalui lyderiai kelis kartus keitėsi visgi T.Middletonas pademonstravo aukščiausią klasę ir pelnė EPT trofėjų, čempiono titulą bei solidžiausią prizą. Finalinėje akistatoje jis palaužė suomį Kimmo Kurko. Galutiniai finalininkų laimėjimai atrodo taip:

1. Tomas Middletonas (Didžioji Britanija) – 942 tūkst. eurų
2. Kimmo Kurko (Suomija) – 750 tūkst. eurų
3. Krestenas Nielsenas (Danija) – 440 500 eurų
4. Luca Fiorini (Italija) – 328 tūkst. eurų
5. Pasi Sormunenas (Suomija) – 253 tūkst. eurų
6. Benoit'as Gury (Prancūzija) – 188 tūkst. eurų
7. Eduardas Bhaggoe (Olandija) – 143 tūkst. eurų
8. Andreasas Christooforou (Kipras) – 102 430 eurų

Grandiozinis pokerio festivalis Barselonoje baigėsi, tačiau Europos pokerio turo sezonas tik prasideda – jau nuo spalio 2 dienos pokerio pasaulio elitas skubės į EPT Londono festivalį, kuris vyks kartu su Didžiosios Britanijos ir Airijos pokerio turo etapu. Pernai EPT Londono pagrindiniame turnyre antrąją vietą ir 377 tūkst. svarų sterlingų pelnė kaunietis Mantas Visockis. Šiemet pokerio mūšius ūkanotajame Albione vėl pakviesime stebėti kartu.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius