-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 14

„PokerStars.net Karibų nuotykio“ ringe lenko triumfas sutrukdė Mike'ui McDonaldui įsirašyti į istoriją

„PokerStars.net Karibų nuotykio“ (PCA) festivalis Bahamose kirto finišo liniją. Jei stebėjote lietuvišką tiesioginę vaizdo transliaciją, kuri ištisas 16 valandų vyko mūsų portale, jau žinote, kad kanadietis Mike'as McDonaldas turėjo realią progą įrašyti savo vardą į pokerio istoriją visiems laikams, bet permainingoje finalinėje dvikovoje nesugebėjo įveikti Dominiko Pankos iš Lenkijos.
Dominiko Pankos triumfas PCA turnyre
Dominiko Pankos triumfas PCA turnyre / pokerstarsblog.com nuotr.

Tiems, kas neturėjo galimybės finalo stebėti tiesiogiai, siūlome perskaityti išsamią apžvalgą, kurioje rasite svarbiausius 10 tūkst. JAV dolerių įpirkos turnyro padalinimus ir įspūdingiausias akimirkas.

Pirmąją PCA pagrindinio turnyro auka tapo argentinietis Fabianas Ortizas. Jo rankose buvęs tūzo ir karaliaus duetas nesugebėjo pasipriešinti pokerio profesionalo Mike'o McDonaldo kišeninėms damoms ir F.Ortizas traukėsi iš mūšio. Už puikų pasirodymą šių metų PCA turnure argentiniečiui atiteko 173 220 dolerių prizas. Po šios partijos M.McDonaldas išsiveržė į priekį ir įsitvirtino žetonų lyderio pozicijoje.

Netrukus po to M.McDonaldas sužaidė fantastišką partiją. Būdamas dalintojo pozicijoje jis kėlė statymus ir sulaukė esto M.Muuro permušimo. Tūzą ir karalių gavęs M.McDonaldas nestabdė ir permušė dar sykį, į ką estas sureagavo dar vienu pakartotinu permušimu. Kanadietis nedvejojo ir ištarė „All In“. Po ilgų svarstymų M.Muuras nusprendė pasiduoti ir numetė turėtą damų porą. „Fantastiškai sužaista“, – stebėjosi ir M.McDonaldą gyrė tuo metu kovą drauge su žurnalistu Gaudriumi Dzikaru komentavęs Lietuvos pokerio sunkiasvoris Laurynas Levinskas.

Po gan ilgos pertraukos, kuomet nė vienas iš septynių išgyvenusių žaidėjų bent 3 valandas nenorėjo trauktis iš mūšio, lemtinga akimirka išmušė kanadiečiui Pascaliui Lefrancois'ui. Šis žaidėjas kovą paliko septintas, kai pralaimėjo monetos metimą, ir pelnė 242 020 dolerių prizą. Jį iš kovos pašalinęs amerikietis Isaacas Baronas tuo metu trumpam iškopė į lyderio poziciją.

Šeštoje vietoje po didžiulės nesėkmės kovą dėl PCA čempiono titulo paliko dar vienas kanadietis Shyamas Srinivasanas. Lemtingoje partijoje šio žaidėjo kišeniniai valetai neatsilaikė prieš lenko Dominiko Pankos dešimtakių porą. Flope pasirodžiusi trečioji dešimtakė sujaukė kanadiečio planą pasidvigubinti, o likusios bendrosios kortos taip nieko ir nepakeitė. Nelaimėliui teko guostis 328 020 dolerių prizu.

Penktas šį kartą liko Gvatemalos atstovas Danielis Gamezas, didelę finalo dalį praleidęs kaip autsaideris. Gvatemalietis viskuo rizikavo gavęs damą ir dešimtakę. Blogas naujienas jis išvydo, kai į pasiūlymą  atsakęs M.McDonaldas atvertė porą dešimtakių. Nors po ketvirtosios bendrosios kortos D.Gamezui atsivėrė pirkimas į spalvą, vis tik riveris stebuklo neatplukdė. D.Gamezas buvo priverstas kilti nuo stalo, tačiau namo išsivežė 447 040 dolerių.

Su tokia pat damos ir dešimtakės ranka šiame mūšyje paslydo ir estas Madis Muuras. Lenkas D.Panka lemtingu momentu atsibudo rankose laikydamas tūzą ir karalių bei sutriuškino esto viltį papildyti asmeninę žetonų pilaitę. Estijos pokerio čempiono kapitalą papildė 581 040 dolerių.

Žaidime likus trims dalyviams jie leidosi į diskusiją apie galimas prizinio fondo dalybas. Po kurį laiką trukusių kalbų žaidėjai priėjo prie bendro sprendimo ir likęs prizinis fondas, kuriame buvo apie 4 milijonus dolerių, buvo padalintas trims ištvermingiausiems, pagal jų tuometines pozicijas turnyre. Visi trys žaidėjai pelnė prizus, viršijančius milijoną dolerių, o papildomi 100 tūkst. dolerių buvo palikti būsimajam čempionui.

Prizinio fondo dalybų rezultatai:

Dominikas Panka (Lenkija) – 1 323 096 doleriai
Isaacas Baronas (JAV) – 1 207 599 doleriai
Mike McDonaldas (Kanada) – 1 064 000 dolerių

Po dalybų žaidėjai grįžo prie žaidimo ir M.McDonaldas toliau siekė tapti pirmuoju žaidėju, pelniusiu antrąjį EPT čempiono titulą istorijoje. Reikia prisiminti, kad būtent šiam kanadiečiui iki šiol priklauso jauniausio EPT čempiono titulas – pirmąjį savo trofėjų turo ringe kanadietis iškovojo sulaukęs vos aštuoniolikos. Po dalybų M.McDonaldo reikalai klostėsi labai šauniai. Jis netrukus išsivadavo nuo autsaiderio vaidmens ir su D.Panka pradėjo labai rimtai konkuruoti dėl lyderio pozicijos. Tačiau lenkas taip pat nesnaudė ir ištaikė tinkamą progą iš turnyro pašalinti smarkiai nuo lyderių atsilikusį I.Baroną. Popastarojo pasitraukimo lenkas vėl įsitvirtino lyderio soste.

Dvikovos pradžioje M.McDonaldas turėjo 85 privalomuosius statymus, o D.Pankos rankose buvo solidesnė, 106 privalomųjų statymų suma. Akistatos metu M.McDonaldas pasirinko spąstų spendimo taktiką, kurį pasiteisino didžiąją kovos dalį. Kanadietis sumaniai klaidino oponentą ir šiek tiek svyruodamas sugebėjo atkovoti lyderio poziciją ir perėmė iniciatyvą.

Netrukus M.McDonaldas jau turėjo dvigubą žetonų persvarą. Visgi pranašumo išsaugoti jam nepavyko. Į priešininko didelį sustūmimą nutaręs atsakyti su karaliaus ir valeto kombinacija, kanadietis nesugebėjo įveikti D.Pankos laikytos devynakių poros, ir oponentai apsikeitė vietomis. Antrąsyk M.McDonaldas atsitiesti nesugebėjo. Nesėkmingais blefais nusiritęs iki maždaug 20 privalomųjų statymų, jis nutarė rizikuoti viskuo su vienspalvėmis septynake ir keturake. Tūzą ir dviakę laikęs ir tuo metu penkiagubą persvarą turėjęs Lenkijos atstovas atsakė. Paskutinėje partijoje netrūko įtampos, nes po saugaus lenkui flopo turne atsivertusi septynakė išvedė M.McDonaldą į priekį. Tačiau riveryje kritęs tūzas ištaisė balansą ir D.Panka pergalingai iškėlė nugalėtojo taurę. Už šį laimėjimą jam papildomai atiteko 100 tūkst. dolerių.

Jis tapo pirmuoju Europos pokerio turo čempionu iš Lenkijos. Tuo tarpu M.McDonaldui tenka graužtis praleidus galimybę pakeisti istoriją. Varžybos dėl dvigubo EPT čempiono titulo tęsiasi. Kita turo stotelė – Prancūzijos miestas Dovilis, kur EPT festivalis prasidės jau sausio 22 d.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius