Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 28

Andrius Bielskis: „Didysis laimėjimas „Sunday Million“ suteikė galimybę rinktis pokerio profesionalo kelią“

Prieš metus, 2013-ųjų kovo ketvirtą dieną, „PokerStars“ kambaryje vyko savaitinis „Sunday Million“ turnyras. Išskirtinis jis buvo tuo, kad tą dieną buvo minimas septintasis turnyro jubiliejus ir vietoje įprasto milijono garantuotame priziniame fonde buvo septyni milijonai JAV dolerių. Tą kartą, įveikęs beveik 50 tūkst. varžovų, pergalę šventė lietuvis Andrius Bielskis, kuris buvo apdovanotas 848 589 dolerių prizu. Artėjant aštuntajam „Sunday Million“ gimtadieniui, kuris „PokerStars“ kambaryje bus minimas jau šį sekmadienį, pakalbinome laimėtoją.
Andrius Bielskis
Andrius Bielskis

– Kaip smarkiai jūsų gyvenimą pakeitė pergalė jubiliejiniame „Sunday Million“?

– Labai smarkiai gal nepasikeitė – draugai liko tie patys, pomėgiai liko tie patys. Daugiausiai suteikė laisvės veiksmams – kaip ten bebūtu su tokiais pinigais gali leisti sau dalykus, kurių paprastai nelabai išeitu padaryti – pastatyti sūnui žaidimų aikštelę kieme, nupirkti žmonai ir tėčiui naujus automobilius ir pan. Turiu draugų, gyvenančiu užsienyje, kurie šito fakto nežinojo iki šių metų ir sužinoję stebėjosi, kad „Pasirodo laimėjai milijonus, o bendraudamas visiškai neatrodei pasikeitęs“. Vadinasi galvą ant pečiu pavyko išlaikyti.

– Kuris momentas iš pernai vykusio turnyro labiausiai įstrigo atmintyje?

– Daug dalykų įstrigo – draugų ir kitų pokerio žaidėjų palaikymas, didžiausiame Lietuvos pokerio forume virusios diskusijos, nulūžęs internetas finalinio stalo metu, kitų oponentų spaudimas dalyboms, mintis, kad galiu prašyti milijono, palengvėjimas, kai trise jau pasidalinom prizinį fondą ir dar turbūt daug dalyku, kurie tuo metu virė galvoje.

Padalinimų atmintyje likę nemažai, nes per visa turnyrą jų sužaidžiau tikrai labai daug. Dar įstrigę, kai likus trims žaidėjams, su varžovu slapyvardžiu „Kasra84“, rizikavom viskuo ir mano karalius ir valetas turėjo laimėti monetos metimą prieš jo penkakių porą. Po turno turėjau 15 man tinkančių kortų ir kaip pokerio žaidėjai sako „autų ryškiai per daug, kad atsiverstų“, tuomet tikėjausi, kad šitas dėsnis šiuo momentu tikrai neturi suveikti. Na, o saldžiausia ir labiausiai įstrigusi akimirka turbūt vis tik yra, kai lemtingoje akistatoje sudėjom viską ir ant riverio „sexygee“ pirkimas neužsidarė. Saldi triumfo akimirka.

– Jei ne paslaptis, kokią laimėjimo dalį palikote pokerio kapitalui, o kurią investavote i kitas sritis?

– Pokeriui liko tikrai labai saugus kapitalas, kuris man leidžia komfortabiliai jaustis žaidžiant bet kokios įpirkos turnyrus reguliariai.

– Kai žaidėjų kiekis toks didelis, kokį vaidmenį kelionėje pergalės link vaidina sėkmė?

– Manau, kad didelį. Bet žodis „sėkmė“ pokeryje ir tuo labiau tokiame turnyre turi kiek kitokią reikšmę. Sėkmė yra ir laimėti monetos metimus, kai turi mažesnį žetonų kiekį, sėkmė yra neigiamą variaciją išnaudoti tada, kai žaidi mažesnius bankus. Sėkmė yra ir kai likus 16 žaidėjų gauni tūzus, o tavo oponentas turi porą karalių. Bet jokiu būdu negaliu paneigti sėkmės faktoriaus ir savo kelyje link pergalės.

– Gal turite specialų receptą, kuris padeda išvengti variacijos?

– Ne, ir nemanau, kad toks egzistuoja. Tiesiog turėjo būti laimingasis, kuris laimėtų tokį turnyrą. Na, o aš 100 kartų laimingesnis, kad juo tapau.

– Ar tęsiate pokerio karjerą?

– Taip, tai turbūt ir yra pagrindinis pasikeitimas įvykęs po laimėjimo – jau keletą savaičių nebesikeliu rytais į darbą ir galiu save vadinti pokerio profesionalu. Kol kas planuoju labai smarkiai koncentruotis ir tobulėti tik šioje srityje.

– Ar planuojate žaisti aštuntojo „Sunday Million“ jubiliejaus progai skirtame turnyre?

– Šiuo metu esu išvykęs į užsienį, kur ketinu dalyvauti Didžiosios Britanijos ir Airijos pokerio turo (UKIPT) kovose Dubline, tačiau vis tiek planuoju žaisti. Planus gali pakeisti sėkmingai susiklosčiusi kova pagrindiniame šventės turnyre – jei jausiuosi pavargęs ir norėsiu išsimiegoti, teks praleisti šią kovą. Suprantu, kad pakartotinė sėkmė tokio tipo turnyre, kad ir nelaimint, bet pasiekiant finalą, būtų daugiau nei įspūdingas mano kaip žaidėjo rezultatas.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius