Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 28

Interviu: „Twitch“ transliacijai iš OFC serijos besirengiantis Tomas Kšenevičius tai laiko iššūkiu

Tomas Kšenevičius – gerai Lietuvos pokerio bendruomenėje pažįstamas žaidimo profesionalas. Daugiausiai grynųjų pinigų žaidimus žaidžiantis pokerio meistras galbūt nesulaukia tiek dėmesio kaip turnyrų specialistai, tačiau vaikina ir turnyruose turi tarp lietuvių išskirtinių pasiekimų – pernai Prahoje vykusiame Atvirų kortų kiniško pokerio (OFC) Pasaulio čempionate jis žengė beveik iki finalinio stalo, suklupdamas tik 4 pozicijoje.
Tomas Kšenevičius (centre kairiau) OFC Pasaulio čempionate / TonyBet.com nuotr.
Tomas Kšenevičius (centre kairiau) OFC Pasaulio čempionate / TonyBet.com nuotr.
Temos: 1 Pokeris

Gegužės 8-15 dienomis „TonyBet“ kambaryje įvyks „OFC Grand Prix“ turnyrų serija, kur susigrums geriausi žaidimo meistrai iš viso pasaulio. Prie žaidimo stalų ketina sėsti ir T. Kšenevičius ir jau pirmąją serijos dieną, gegužės 8-ąją, pakviesime stebėti jo žaidimo tiesioginę transliaciją per „Twitch“ socialinę platformą. Jos metu vaikinas paaiškins esminius OFC principus ir motyvuotai pakomentuos kiekvieną savo sprendimą, tad sunku įsivaizduoti geresnę progą išmokti šios vis labiau populiarėjančios pokerio rūšies paslapčių.

Artėjant „OFC Grand Prix“ serijai pakalbinome Tomą – apie nelengvą pokerio karjeros pradžią ir simpatijas OFC pokeriui bei artėjantį naują iššūkį:

Trumpai papasakok apie save – kaip atsiradai pokerio pasaulyje, ką daugiausiai žaidi?

Apie pokerį išgirdau dar besimokydamas mokykloje – prieš 7-8 metus. Draugai vakarus praleisdavo žaisdami namų žaidimus, tad nieko kito neliko kaip tik pačiam išmokti taisykles. Pokeris labai užkabino. Būdamas 18-os visą vasarą pradirbau, kad galėčiau atlikti pirmą įnešimą į internetinio pokerio kambarį. Po to standartiškai sekė daugybę pakilimų ir nuopuolių. Visas draugų ratas žaidė pokerį, todėl sąskaitoms ištuštėjus pasiskolinti pinigų problemų nekildavo. Žinoma, žaidžiau daug didesniuose limituose ir prieš stipresnius varžovus nei derėtų. Pamenu, pasiskolinęs tūkstantį dolerių jau po savaitės sužaidžiau tuo metu savo didžiausią banką – jame buvo apie 16 tūkst. dolerių. Jį laimėjau, bet per kitas dienas taip pat lengvai viską ir atidaviau.

Dabar prisimindamas tą laiką daug ką darytum kitaip?

Tai turbūt buvo skaudžiausias ir įsimintiniausias mėnuo mano pokerio karjeroje. Bet dėl nieko nesigailiu – gal be tų didelių netekčių nebūčiau kur esu dabar. Išmokau labiau vertinti pinigus, o žaisdamas prieš stipresnius varžovus greičiau tobulėjau. Per savo pokerio karjerą pakeičiau daug žaidimo stilių. Pradėjau nuo beribio Holdem dvikovų, vėliau perėjau į šešiaviečių stalų „cash“ žaidimus ir turnyrus, po to atradau banko limito Omaha (PLO). Šiuo metu mėgstu pamaišyti – dažniausiai žaidžiu kelis stalus Holdem, kelis PLO.

Paskutiniais metais nepraleisdavai EPT Didžiojo finalo Monte Karle, tačiau šiemet lieki Lietuvoje. Kodėl?

Monakas – viena mėgstamiausių mano EPT stotelių, bet tuo pat metu yra ir daug šeimos švenčių. Šį kartą datos sutapo su senelio jubiliejumi, tad Monako teks palaukti dar metus.

Po puikaus OFC čempionato Prahoje galima sakyti, kad esi bene daugiausiai pasiekęs Lietuvos OFC žaidėjas. Kokie tavo įspūdžiai iš šio turnyro?

Važiavau į EPT Prahos festivalį, o tuo pat metu ten „TonyBet“ rengė ir OFC Pasaulio čempionatą. Pažįstu organizatorius ir vienas jų prikalbino mane sudalyvauti. Pažiūrėjau kelis mokomuosius video internete, pramokau taisykles ir sužaidžiau. Na, o taip toli nužengti padėjo ir naujoko sėkmė (šypsosi). Sunkiausia buvo žaidžiant gyvai skaičiuoti taškus. Pagalbos sulaukiau ir iš dalintojų, ir iš varžovų, o baigiantis pirmai dienai jau ir pats neblogai gaudžiausi. Žodžiu, žaidžiau ir mokiausi.

„TonyBet“ kambarys yra žinomas, kaip didžiausia pasaulyje OFC pokerio platforma. Kokie tavo įspūdžiai apie internetinius OFC žaidimus?

„TonyBet“ ir buvo ta platforma, kur pirmą kartą praktikavausi žaisti OFC. Kadangi ten sąskaitą atsidaręs turėjau jau seniai viskas buvo labai paprasta. Tai patogi platforma su dideliu limitų pasirinkimu.

OFC yra populiarus tarp pasaulio pokerio žvaigždžių pertraukose tarp turnyrų. Ar pats esi žaidęs OFC su bičiuliais laisvalaikiu?

Taip, kelis kartus esu žaidęs OFC su pokerio kolegomis besilankant viename iš EPT etapų. Norint žaisti OFC nebūtina sėdėti prie pokerio stalo – gali žaisti bet kur. Pavyzdžiui, tai galima sėkmingai daryti jei su bičiuliais skrendant lėktuve užsinori pažaisti. Žetonų nereikia – užtenka turėti tik kortas ir lapelį taškų rašymui. Labai patogu.

Ką patartum žaidėjams, kurie tik atranda OFC pokerį ir norėtų žengti į aukštesnį lygį?

Aš pats OFC daugiau žaidžiu mėgėjiškai, dėl malonumo. Tačiau, manau, kad principai lieka tokie patys kaip ir visame pokeryje – geriausiai tobulėti padeda mokomieji video ir praktika prie stalų.

Kaip dažnai verta rizikuoti ir anksti partijoje į viršų dėti porą damų ar aukštesnę porą gaudant „Fantasy Landą“?

Manau, kad gavus pradines kortas reikia iškart sugalvoti planą – kokią kombinaciją rinksi kiekvienoje eilėje. Žinoma, krentant vėlesnėms kortoms planas gali kisti. Damas ar karalius į viršų verta dėti jei tarp savo kortų dar turi tūzą (nes dažnai gausi ir antrą tūzą, kuris tau sudarys gerenę porą nei viršuje, taip sumažindamas šansus sudegti) arba bet kokią kitą porą, su kuria viduryje mėginsi gaudyti tripsus arba dvipores. Žodžiu, rizikuoti verta jei iš turimų kortų sprendi, kad žemesnėse eilutėse gali surinkti geresnę kombinaciją.

Gegužės 8 dieną tavo žaidimą OFC turnyre pokerio mėgėjai galės stebėti „Twitch“ transliacijoje. Ar jie gali tikėtis išmokti OFC pagrindų?

Kaip ir sakiau, esu OFC entuziastas, bet ne profesionalas. Itin gilių analizių pažadėti negaliu, bet tiems, kas susidomėjo ir norėtų išmokti šio puikaus žaidimo taisykles ir pagrindus – įsijungti verta. Pirmąsyk transliuosiu per „Twitch“, tad laikau tai asmeniniu iššūkiu, nes nieko panašaus nesu bandęs. Tikiuosi, kad bus įdomu ir man, ir žiūrovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius