-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 24

Justas Semaška tapo WCOOP vicečempionu ir iškovojo daugiau nei 160 000 litų

Praėjusį sekmadienį 61-ame Pasaulio internetinio pokerio čempionate Justas Semaška iškovojo vicečempiono vardą ir 160 tūkstančių litų viršijantį piniginį prizą. 320 dolerių įpirkos galvų medžioklės beribio Holdem pokerio turnyre vaikinas nusileido tik vienam oponentui iš pusketvirto tūkstančio.
Justas Semaška
Justas Semaška / pokernews.lt nuotr

Šis turnyras tapo bene didžiausiu praėjusio savaitgalio įvykiu Lietuvos pokerio mylėtojams. Sekmadienį ryte daugelio iš jų dėmesys buvo prikaustytas prie “PokerStars” internetinio pokerio kambaryje vykusios finalinės WCOOP etapo dvikovos, kurioje kovėsi Justas Semaška.

Surengęs sėkmingą pasirodymą tarp 3 354 varžovų J.Semaška pasiekė finalinį stalą, kur kovą pradėjo laikydamas ketvirtąją pagal dydį žetonų krūvelę. Reikia paminėti, kad drauge su J.Semaška prie šio finalinio stalo varžėsi ir visai neseniai “Partouche” pokerio turo pagrindiniame turnyre pergalę šventęs ir per milijoną eurų laimėjęs vokietis Ole Schemionas. Šį kartą jis užėmė 5 vietą ir iškovojo 22 216 dolerius.

Dar finalo pradžioje tautietis sugebėjo pasidvigubinti turimus žetonus, kas padėjo jam pagal šį rodiklį šoktelėti iki lyderių. Kovoje likus keturiems žaidėjams J.Semaška kiek susvyravo ir po poros skaudžių pralaimėjimų buvo tapęs vienu iš mūšio autsaiderių. Visgi iš Kauno kilęs, bet sostinėje gyvenantis pokerio profesionalas nenusiminė ir tęsė įprastą žaidimo liniją.

Turnyre likus trims žaidėjams J.Semaška vėl pasikėlė turimų žetonų kiekį ir užsiėmė lyderio poziciją, o kiek vėliau sužaidė esminę partiją. Laikydamas tūzo ir damos kombinaciją lietuvis nusprendė rizikuoti viskuo ir atsidūrė monetos metime prieš panašų žetonų kiekį turėjusį oponentą. Šį kartą viskas susiklostė mūsiškio naudai ir laimėjęs padalinimą jis į lemiamą dvikovą žengė turėdamas gigantišką pranašumą.

Akistatą lietuvis pradėjo su 13 milijonų žetonų pilimi, o prieš varžovą stovėjo kuklūs 4 milijonai turnyro valiutos. Žaidimo eigoje J.Semaška apkarpė oponento sąskaitą iki 2,2 milijono ir tapo labai panašu į tai, kad WCOOP trofėjus bei čempiono titulas jau beveik mūsiškio rankose, tačiau džiaugtis buvo anksti.

Dvikovai tęsiantis mūsiškio oponentas „zackmorris99“ iš Meksikos sugebėjo net tris kartus atsilaikyti sustūmus viską, nors nė karto nedominavo prieš lietuvio laikomas kortas. Trečias varžovo pasidvigubinimas išlygino situaciją, o netrukus po nesėkmingo blefo, J.Semaška savo varžovui perleido lyderio poziciją. Ilgai nereikėjo laukti ir paskutinio susidūrimo.

J.Semaška laikydamas valetą ir devynakę atsakė į oponento statymų kėlimą. Flope atsivertus šešakei, septynakei ir aštuonakei įvyko rimtas susišaudymas. Mūsiškis tikrino ir permušė varžovo statymą. Po Meksikos vėliava žaidžiantis pokerio entuziastas nepasimetė ir pakartotinai permušė mūsiškio statymą. Čia J.Semaška nusprendė, kad nebėra ko laukti ir sustūmė visus turimus žetonus į priekį. “Zackmorris99” atsakė į tokį J.Semaškos veiksmą ir atvertė penkiaakę ir aštuonakę, parodydamas aukščiausią porą bei abigalį pirkimą į mažesnę eilę. Turne atsivertusi triakė užpildė oponento pirkimą, o riveris lietuvio nebeišgelbėjo – čempiono titulas atiteko daugiau žetonų tuo metu turėjusiam meksikiečiui.

Už nuostabų pasirodymą ir iškovotą antrąją vietą J.Semaška apdovanotas 60 450 dolerių prizu, neskaičiuojant premijų, pelnytų už iš turnyro pašalintų varžovų galvas. Tuo tarpu jo varžovo sąskaita ūgtelėjo 81 119 dolerių.

Išsyk po kovos baigties paklaustas, kaip jaučiasi lietuvis atsakė: “Na, jausmas lyg iškovojus sidabrą – karčiai saldus. Žinoma, būtų buvę smagu tapti pasaulio čempionu, o dabar tenka žiūrėti kaip į neblogą pasirodymą paprastame turnyre ir didelį rezultatą”.

Verta paminėti, kad “zackmorris99” buvo vienintelis žaidėjas, kuris kovoje likus keturiems turnyro dalyviams nesutiko dalintis prizinio fondo, nors tuo metu turėjo mažiausiai žetonų. Panašu, kad toks jo sprendimas pasiteisino visu šimtu procentų.

Apie kitus WCOOP serijos finišo turnyrus papasakosime atskirame straipsnyje.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius