Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 02 24

Neeiliniame pokerio iššūkyje sudalyvavęs „Stakelis24“: „Idėja gimė pastebėjus, kad nebekontroliuoju savo kapitalo“

Praėjusią savaitę rašėme apie lietuvio slapyvardžiu „Stakelis24“ paskelbtas lažybas ir jų rezultatus, kai šis žaidėjas vos per 30 dienų sužaidė daugiau nei 11 tūkst. pokerio dvikovų. Kolegos iš „PokerNewsLT“, pakalbino neeilinio iššūkio dalyvį ir išsiaiškino, kodėl jam kilo tokia, iš pirmo žvilgsnio, beprotiška mintis.
Internetinis pokeris
Internetinis pokeris
Temos: 1 Pokeris

Plačiau apie minėtą iššūkį ir jo rezultatus galite paskaityti čia.

– Visų pirma norime pasiteirauti, kaip gimė idėja šiam, daug ištvermės pareikalavusiam, iššūkiui?

– Idėja gimė tada, kai pastebėjau, jog pradėjau nebekontroliuoti savo turimo pokerio kapitalo. Taip sumąsčiau, jog po Naujųjų metų išsikelsiu konkrečius tikslus, kuriuos užsirašysiu, kad vizualiai kasdien juos matant, būtų lengviau jų siekti. Šis iššūkis ir buvo pirmasis mano tikslas – susikurti sau per mėnesį stiprų kapitalą. Be to, žinojau, jog artėja tikroji žiema, lauke bus labai šalta. Kad namie nesėdėčiau veltui žiūrėdamas filmus ar nereikšmingai leisdamas laiką, susigalvojau, jog visą mėnesį reikėtų smarkiai padirbėti.

Sužaisčiau 20 tūkst. 15 dolerių įpirkos dvikovų, jei kas pasiūlytų Vilniuje butą kaip atlygį už iššūkio įgyvendinimą (juokiasi)

– Kodėl pasirinkote būtent 11 tūkst. dvikovų?

– Viename pokerio forume esu matęs, kad pokerio žaidėjas slapyvardžiu „Bluenowhere“ yra sužaidęs per mėnesį 10 tūkst. dvikovų. Pakartoti tokio pat rezultato nesiekiau – norėjosi jį pagerinti. Gaila, kad nebuvau matęs, jog kažkuris rusas yra sužaidęs apie 15 200 dvikovų per mėnesį. Nesu tikras, bet galbūt tokiu atveju būčiau pabandęs pasiekti 15 500 ribą (juokiasi).

– Ar per tą mėnesį buvo toks momentas, kai pagalvojote „Tiek to, užteks save kankinti, šis iššūkis man per sunkus“?

– Buvo toks momentas, maždaug tarp 21-os ir 26-os dienos, kai kiekvieną kartą prisėdus prie kompiuterio, labai smarkiai pradėdavo skaudėti galvą ir tas skausmas buvo toks stiprus, kad jį pakelti būdavo tikrai nelengva. Nesu medikas ir nelabai suprantu, bet masažuotoja, pas kurią lankausi, paminėjo, jog viskas gali būti nuo to, kad sėdžiu toje pačioje pozicijoje ir nepatogiai pasistatęs monitorių. Tekdavo žiūrėti truputį žemiau nei akių lygis ir sprando bei kaklo raumenys visad būna įsitempę. Dėl to teko po monitoriumi kišti keletą knygų ir kas kelias valandas daryti kaklo mankštą. Taip pat teko dėtis ant sprando pipirinius pleistrus, kad šiltų ir atsipalaiduotų raumenys.

Kita problema buvo miegas. Įveikus 3/4 iššūkio tiesiog sutriko miegas. Tiek persižaisdavau pokerio, jog po ilgos naktinės sesijos ryte jausdavausi labai išvargęs, bet užmigti vis tiek negalėdavau. Tekdavo jungtis kuo nuobodesnius filmus ar seminarus – tai jie suveikdavo kaip lopšinės. Pradžioje, norėdamas kuo efektyviau išnaudoti paroje esančias 24 valandas, skyriau miegui 5 valandas – pagrindinis miegas ir prieš naktinę sesija valandos ar pusantros pogulis, kuris suveikdavo idealiai, nes jausdavausi visai šviežias, lyg išmiegojęs vėl 5 valandas. Iššūkio pabaigoje truputi pakeičiau miego struktūrą – priguldavau tris kartus dvejoms valandoms.

– Per mėnesį prie internetinio pokerio stalų praleidote 281 valandą. Rasdavote laiko bent trumpam išėjimui į lauką ar rėžimas buvo pokeris-miegas-pokeris-miegas?

– Jei rimtai, tai buvau susidaręs planą žaisti po 460 dvikovų per parą, tad iš 31 dienos turėdavo išeiti apie 7-8 laisvas paras poilsiui ir laisvalaikiui. Tad per tą mėnesį spėjau dar sužaisti „Žvejo iššūkio“ turnyrą ir sudalyvauti dviejuose gimtadieniuose. Šeštadienius dažniausiai praleisdavau mieste, keletą kartų teko nueiti į klubą, tačiau vėliau daugiau laiko bandydavau skirti miegui, nes jausdavau nuovargį.

Taip sumąsčiau, jog po Naujųjų metų išsikelsiu konkrečius tikslus, kuriuos užsirašysiu, kad vizualiai kasdien juos matant, būtų lengviau jų siekti.

– Per 11 tūkst. dvikovų pasiekėte nemažą pelną. Kokį piniginį tikslą sau buvote išsikėlęs prieš pradedant iššūkį?

– Buvau maždaug pasiskaičiavęs, jog dėl veiksmo stokos žaisiu tik kas ketvirtą 60 dolerių įpirkos ir kas trečią 30 dolerių įpirkos stalą. Žaisdamas 4 stalus vienu metu norėjau tikrai pasiekt bent 2% ROI (investicinę grąžą), taigi (11000/4x60) + (11000/4x3x30)x0.02 = 8250 JAV dolerių gryno pelno. Tačiau susikūrus 60 limito kartelių teko žaisti labai daug būtent šių dvikovų – tiek su reguliariais žaidėjas, tiek su gerokai silpnesniais. Labai puikiai prisitaikiau prie 4 stalų žaidimo vienu metu – nepatekau į jokį didesnį nuopuolį, tad ir rezultatas visai kitoks. Iš visų 11 tūkst. dvikovų, manau, ketvirtadalį, o gal ir daugiau, net teko sužaisti prieš laiminčius reguliarius varžovus.

– Galbūt ateityje dar kartą bandysite pranokti save ir per tą patį laikotarpį sužaisite dar didesnį skaičių dvikovų?

– Sužaisčiau 20 tūkst. 15 dolerių įpirkos dvikovų, jei kas pasiūlytų Vilniuje butą kaip atlygį už iššūkio įgyvendinimą (juokiasi). Šiaip juokauju, tikriausiai ne, stengsiuosi dar daugiau tobulinti žaidimo kokybę.

– Papasakokite, kaip atradote pokerį ir pasiekėte tokius aukštus limitus

– Pokerį atradau gal prieš 5 metus, bet tuo metu tiesiog buvau „tiltinantis“ žuveliokas, kuris nesugebėdavo susitvarkyti su psichologija. Pati pradžia buvo nuo 7 dolerių įpirkos „Turbo“ dvikovų. Kilau iki 15 dolerių įpirkos limito, kol vieną dieną iššvaisčiau visą savo kapitalą.

Buvau girdėjęs, jog yra kažkoks pokerio forumas. Ten atėjau ieškoti investuotojo, kuris suteiktu pinigų žaidimui už dalį pelno. Vėliau pavyko įlįsti į dvikovų žaidėjų „Skype“ grupę, kurioje patarimus žarstydavo vieni geriausių to meto Lietuvos dvikovų žaidėjų. Nuo tada prasidėjo gan stiprus mano kilimas į viršų, nes buvo didžiulis noras tobulėti. Turėjau pačias geriausias galimybes, nes didesnių limitų žaidėjai pateikė neįkainojamų patarimų, pamokų, rankų analizių. Kilau limitais 30 dolerių „Turbo“ , 60 dolerių „Turbo“, 100 dolerių „Turbo“ , 200 dolerių „Turbo“. Teko išbandyti ir 300 dolerių „Turbo“ dvikovas, kol vieną dieną „Turbo“ greičio dvikovos apmirė, visos žuvys nukeliavo i „Hyper Turbo“ struktūros dvikovas. Teko prašytis, mano manymu, geriausio Lietuvoje šių turnyrų žaidėjo „Legio“ pamokų, kuris ir padėjo persikvalifikuoti. Štai tokia ir istorija.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius