-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 08

Praėjusią savaitę Lietuvos pokerio bendruomenė palydėjo rekordiniais turnyrais

​Vilniuje įsikūrusiuose „Olympic“ lošimo namuose praėjusią savaitę netrūko veiksmo prie pokerio stalų, kur vienas po kito buvo pamušinėjami Lietuvos rekordai. Rekordinis žaidėjų kiekis užsiregistravo „Žvejo iššūkio“ mūšyje. Rekordiškai daug įpirkų atlikta ir į 1 100 litų įpirkos „Deep Stack“ kovą.
Zigmas Pekarskas
Zigmas Pekarskas / pokernews.lt nuotr.

Visą praėjusią savaitę Lietuvos pokerio meistrai ir entuziastai varžėsi turnyrų maratone. Per visą šventės laikotarpį buvo sužaisti keturi įvairių struktūrų ir įpirkų turnyrai. Daugiausiai dėmesio susilaukė „Žvejo iššūkio“ kova. Čia šešių startinių dienų metu užsiregistravo net 297 žaidėjai, kiekvienas kurių dėl galimybės pakovoti dėl čempiono titulo nepagailėjo 500 litų. Toks žaidėjų aktyvumas lėmė, kad priziniame turnyro fonde atsidūrė daugiau nei 130 tūkstančių litų. 

Įspūdingą rekordinio dydžio prizų kalną „Žvejo iššūkio“ ringe dalinosi 27 žaidėjai. Tarp jų ir tokie Lietuvos pokerio meistrai, kaip internetinio pokerio profesionalas Povilas Purtokas (25-ta vieta, 1 470 litų), virtualaus pokerio rekordininkas Andrius Bieslkis (18-ta vieta, 1 871 litas) ir kiti žinomi žaidėjai. Prizininkų sąrašą papildė ir dailiosios lyties atstovės. Laura Šaltenytė finišavo 13-oje vietoje ir pelnė 2 272 litus, o Urtė Markeliūnaitė, lemtingoje akistatoje įveikusi Donatą Leknicką, tapo naująja „Žvejo iššūkio“ čempione ir susižėrė 30 739 litų prizą. Jos oponentui įteiktas 18 711 litų apdovanojimas. 

Rekordiškai daug žaidėjų susirinko ir 1 100 litų įpirko „Deep Stack“ turnyre. Čia žaidėjai varžėsi prie aštuonviečių stalų, o abejose startinėse dienose startavę žaidimo entuziastai prie jų nepaliko nė vienos laisvo vietos. Aštuoni mūšio finalininkai čia dalinosi 119 tūkstančių litų prizinį fondą, tad nesunku suskaičiuoti, kad iš viso turnyre dalyvavo 119 žaidėjų. Tarp jų ir ryškiausios Lietuvos pokerio žvaigždės. 

Pirmuoju prizininku, o tuo pačiu ir pirmąja finalo auka šį kartą tapo Gediminas Kareckas, kuriam įteiktas 4 641 lito prizas. Tuo tarpu finale triumfavęs Martynas Apanavičius susižėrė 37 723 litus. Lemtingoje dvikovoje čempionas įveikė Andrejų Palecką, kurio rankose atsidūrė 24 633 litai. 

Nemažai dėmesio sulaukė ir 350 litų įpirkos varžybos. Beribio Holdem pokerio kovoje, įveikęs 71 varžovą, 5 135 litus susižėrė Tomas Muraška, o tokios pat įpirkos Omaha pokerio turnyre triumfavo Artiomas Žukovskis. Tačiau šioje kovoje pokerio mylėtojų žvilgsniai krypo į Zigmą Pekarską.

Dar prieš prasidedant šiam turnyrų maratonui Z.Pekarskas kreipėsi į šventės organizatorius su pasiūlymu, pagal kurio sąlygas, jeigu jam pavyktų laimėti nors vieną iš keturių turnyrų, organizatoriai jam įteiktų kelialapį į jo pasirinktą tos pačios kompanijos rengiamą turnyrą užsienyje. Kovų organizatoriai priėmė iššūkį ir netgi supaprastino sąlygas. Tam, kad gautų prašytą kelialapį Z.Pekarskui tereikėjo patekti į vieno iš turnyrų ištvermingiausiųjų žaidėjų trejetuką. Tai profesionalas ir padarė paskutiniame šventės turnyre. Omaha varžybose jis pasiekė trečiąją vietą.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius