Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 07 25

Gidas: kokiems pokerio turams ruošiasi Lietuvos ir viso pasaulio žaidėjai?

Vasarai peržengus per pusiaują pokerio visuomenė visame pasaulyje ima ruoštis nenumaldomai artėjančiam gyvų pokerio turnyrų sezonui.
Europos pokerio turas
Europos pokerio turas

Tiesa, pagrindinis metų pokerio festivalis Pasaulio pokerio serija (WSOP) finišavo ne taip ir seniai, tačiau kaip sako liaudies išmintis – roges ruošk vasarą. Keletas didžiausių ir reikšmingiausių gyvo pokerio renginių, šio žaidimo entuziastų ir gerbėjų laukia jau netrukus.

15min.lt siūlo apžvelgti, kokios pokerio kovos entuziastus kvies prie stalų antroje vasaros pusėje ir 2012 metų rudenį.

Dar liepos 26-29 dienomis San Sebastiano mieste, Ispanijoje šėls „Estrellas“ pokerio turas (ESPN). Jau trečiąjį sezoną šis pokerio turas, vykstantis Ispanijoje, į pokerio mūšius kviečia ne vien Ispanijos, bet ir visos Europos žaidėjus. ESPN savo laimę yra išbandę ir mūsiškiai. Bene sėkmingiausią pasirodymą šiame ture šių metų gegužės mėnesį surengė Saulius Tuluosa. Tą sykį jis iškovojo trečiąją vietą ir pelnė 18 tūkst. dolerių apdovanojimą. 

Vienu didžiausiu pokerio vasaros įvykiu turėtų tapti aštuntojo Europos pokerio turo (EPT) sezono pradžia. Naujojo sezono startas įvyks rugpjūčio 15-25 dienomis, saulėtoje Barselonoje. Be kasdien vyksiančių grynųjų pinigų žaidimų bei „Sit&Go“ tipo pokerio turnyrų, EPT Barselonos etapas pokerio entuziastus kvies dalyvauti 31 pokerio turnyre, į kuriuos įpirkos sieks tarp 100-10 000 eurų. Taip pat sezono atidarymo proga bus surengtas ir „Super High Roller“, aukštų įpirkų, turnyras kurio įpirką sieks 50 000 dolerių. Tikimės, kad ir šiemet tautiečiai neaplenks EPT kovų.

Rugsėjis pokerio žaidėjus pasitiks Didžiojoje Britanjoje, kur New Castle mieste startuose Lietuvos pokerio entuziastų pamėgtas Didžiosios Britanijos ir Airijos pokerio turas (UKIPT). Šiame pokerio ture žaidėjai susikaus trylikoje pokerio turnyrų, o pokerio visuomenės dėmesys bus prikaustytas prie pagrindinio UKIPT turnyro. Tačiau UKIPT etapas vyksiantis New Castle nebus vienintelis svarbus pokerio įvykis ateinantį rugsėjį.

Kanuose, rugsėjo 21 – spalio 4 dienomis vyks Pasaulio pokerio serijos Europoje (WSOPE) kovos. Septyni dideli turnyrai, kurių dalyviai kausis ne vien dėl piniginių prizų, bet ir dėl prestižiškiausių trofėjų pokerio pasaulyje – auksinių WSOP apyrankių, sukvies pokerio entuziastus iš viso pasaulio aplankyti nuostabiuosius Kanus. Seriją vainikuos pagrindinis turnyras, kurio įpirka bus 10 450 eurų. Kristijonas Andrulis šiemet surengė puikų pasirodymą viename iš WSOP  turnyrų vykusiu Las Vegase, kur jis iškovojo šeštąją vietą ir pelnė didesnį nei 100 000 dolerių prizą, belieka tikėtis kad mūsiškiams pavyks tautiečio sėkmę pakartoti ir WSOPE turnyrų ringe.

Tačiau viename pokerio festivalyje tikimasi sulaukti daugiau Lietuvos pokerio visuomenės atstovų, nei bet kur kitur. Spalio 4-7 dienomis, kaimyninės Latvijos sostinėje Rygoje vyks „Eureka“ pokerio turo kovos. Festivalio metu bus sužaista trylika turnyrų, kurių įpirkos svyruos nuo 110 iki 2 000 eurų.

Įpirka į pagrindinį turo turnyrą bus 1 100 eurų. Jau dabar lietuviai nesnaudžia, internetinio pokerio kambaryje „PokerStars“ vykstančiuose kvalifikaciniuose turnyruose du mūsiškiai jau iškovojo kelialapius į „Eureka“ pokerio turo, Rygos etapo pagrindinį turnyrą.

Mūsiškiai pasivadinę „jusc“ ir „dejwis" pasiekė pergales ir iškovojo vietas prie šio turnyro stalų. Kvalifikaciniai turnyrai į „Eureka“ pokerio turo pagrindinį turnyrą, vykstantys internetinio pokerio kambaryje „PokerStars“, sulaukia tikrai daug tautiečių dėmesio, tad tikimės, kad spalį Rygoje stebėsime tikrai šaunios lietuviškos kompanijos pasirodymą.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius