Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 16

Justas Vaičiulionis tapo pirmu lietuviu, pasiekusiu WSOP ME 6 dieną

Pasaulio pokerio serijos (WSOP) pagrindiniame turnyre beliko 85 žaidėjai, tarp kurių kaunasi ir jau dabar sėkmingiausio lietuvio titulą šio turnyro istorijoje užsitikrinęs Justas Vaičiulionis. Lietuvis jau dabar užsitikrino virš 70 tūkstančių JAV dolerių prizą, o finalininkams atiteks septynženkliai laimėjimai.
Justas Vaičiulionis prie WSOP TV stalo / organizatorių nuotr.
Justas Vaičiulionis prie WSOP TV stalo / organizatorių nuotr.
Temos: 2 Pokeris Las Vegasas

Viso šių metų WSOP pagrindiniame turnyre varžėsi net 7 221 žaidėjas, kiekvienam kurių teko pakloti 10 000 dolerių įpirką. Tuo tarpu penktąją mūšio dieną teįveikė 85 žaidėjai, tarp kurių – ir lietuvis Justas Vaičiulionis.

Penktosios dienos finišą kirtęs J.Vaičiulionis jau dabar yra toliausiai šio turnyro istorijoje nužengęs Lietuvos atstovas. Iki šiol šauniausiai šiame turnyre reikalai klostėsi Mariui Mačiukui ir Kristijonui Andruliui. K.Andrulis 193 vietą čempionate pelnė 2010-aisiais, o M.Mačiukas 139-as finišavo 2011 metų čempionate.

Praėjusią naktį vykusią 5-ąją dieną J.Vaičiulionis pradėjo tarp 297 žaidėjų valdydamas 48 pagal dydį žetonų krūvelę. Penktajame mūšio etape reikalai jam klostėsi banguotai, tačiau lietuviui pakako ryžto ir įgūdžių iškovoti bilietą į tolimesnį turnyro etapą.

Dalį dienos J.Vaičiulionis praleido prie televizinio stalo, tad žaidimo aistruoliai iš Lietuvos ir viso pasaulio turėjo galimybę įvertinti jo žaidimo stilių ir įgūdžius. Sudalyvavęs keliuose padalinimuose J.Vaičiulionis tiesioginiame eteryje paragavo ir pergalės, ir pralaimėjimo, tačiau vos transliacijai pasibaigus, po pietų pertraukos, mūsiškis sužaidė porą itin didelės vertės partijų.

Dieną pradėjęs su 1,98 milijonu žetonų, musiškis netruko palipėti iki beveik 3 milijonų, tačiau netrukus vėl grįžo ten, kur startavo. Tuomet tiesioginiame eteryje žaisdamas vilnietis savo kapitalą kilstelėjo iki 2,3 milijonų. Tęsiant kovą po pietų pertraukos J.Vaičiulionis išlaikė efektyvų žetonų bokštelį, kol neištaikė progos padvigubinti turimos turnyro valiutos.

Sėkmingoje partijoje mūsiškis atidarė banką ir gavo atsakymą iš argentiniečio Richardo Dubini, o indas Rahulas Byrraju permušė oponentus. Šioje vietoje lietuvis nedelsė ir laikydamas A♣A♥ sustūmė viską. Argentinietis nusimetė kortas, o indas atsakė su Q♦Q♥. Bendrosios kortos jėgų pusiausvyros nesujaukė ir J.Vaičiulionio žetonų krūvelė ūgtelėjo iki 4,6 milijonų. Tuo tarpu partiją pralaimėjęs indas liko su 14 privalomųjų statymų.

Kiek vėliau lietuvis gavo vertės iš suformuotos eilės. Bendrosioms kortoms esant J♠10♦4♠K♦ didžiojo privalomojo statymo pozicijoje žaidęs JAV atstovas Zu Zhou tikrino, o J.Vaičiulionis iš dalintojo pozicijos išrideno 550 000 žetonų į banką, kuriame jau buvo 1,1 milijonas turnyro valiutos. Amerikietis delsė bet rado atsakymą. Paskutinė bendroji korta 2♥ privertė Z.Zhou dar sykį tikrinti, o J.Vaičiulionis kiek pamąstė ir atliko dar vieną statymą, šį kartą iš oponento prašydamas 1,5 milijono žetonų. Ilgokai galvojęs amerikietis ryžosi atsakyti ir mūsiškis nedelsdamas atvertė pergalingas A♦Q♦. Po šios partijos J.Vaičiulionio rankose buvo 7,2 milijonai žetonų.

Visgi, likusi dienos dalis mūsiškiui susiklostė ne taip sėkmingai ir penktąjį tarpinį turnyro finišą jis kirto laikydamas perpus mažiau – 3 550 000 žetonų. To pakako, kad tarp 85 žaidėjų, J.Vaičiulionis užsitikrintų 46 poziciją.

Visi šeštąją dieną pasiekę kovotojai jau dabar yra garantavęsi bent 72 514 dolerių išmokas. Net 72 pajėgiausi šių metų WSOP pagrindinio turnyro žaidėjai pelnys mažiausiai šešiaženklius prizus, finalininkų devynetas džiaugsis bent milijono dolerių išmokomis, o būsimajam čempionui atidėta 8 150 000 dolerių suma.

Sėkmingiausiai penktoji diena klostėsi vokiečiui Robinui Hegele, kurio rankose atsidūrė 9 990 000 žetonų. Antras pagal šį rodiklį žengia amerikietis Joshua Hortonas su 9 360 000 turnyro valiutos, o trečią vietą užima pokerio žvaigždė iš Anglijos Maxas Silveris, kurio rankose 8 665 000 žetonai. Reikia paminėti, kad M.Silveris WSOP auksu šiemet jau džiaugėsi. 53-uoju numeriu pažymėtame turnyre jis įveikė 255 oponentus ir pelnė auksinę WSOP apyrankę ir 172 645 dolerius.

Pokerio profesionalų garbę turnyre tebegina ir amerikietis Benas Lambas (4,725 milijono žetonų), belgai Kenny Hallaertas (4,37 milijono) bei Matthiasas De Meulderis (3,825 milijono), italas Dario Sammartino (2,585 milijono) bei vokietis Martinas Fingeris (890 000 žetonų).

WSOP pagrindiniame turnyre šiemet varžėsi ir daugiau lietuvių, du kurių pasiekė prizus. Plačiau apie tai skaitykite čia. Tuo tarpu J.Vaičiulionis kovą 6-ojoje Pasaulio čempionato dienoje pratęs šiąnakt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius