-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 28

Las Vegase prasidėjusioje Pasaulio pokerio serijoje – pirmieji lietuvių startai

Pokerio pasaulis to laukė ištisus metus. Nuodėmių mieste Las Vegase šiąnakt Lietuvos laiku prasidėjo vienintelė ir nepakartojama Pasaulio pokerio serija (WSOP). Pirmas atviras turnyras sutraukė itin gausų būrį pokerio žvaigždžių. Jėgas čia išmėgino ir du Lietuvos žaidėjai. Vienas mūsiškis prasibrovė į antrąjį varžybų etapą.
Nuotraukoje Matas Cimbolas
Nuotraukoje Matas Cimbolas / asm. archyvo nuotr.
Temos: 2 Las Vegasas Pokeris

WSOP – tikras pokerio turnyrų maratonas, šiemet viso pasaulio pokerio meistrams pasiūlysiantis 68 turnyrus. Vakar prasidėjusi fiesta tęsis net iki liepos 7 dienos, o pasaulio pokerio čempionas, kaip įprasta, paaiškės lapkritį.

WSOP 2015 festivalį tradiciškai atidarė pirmuoju numeriu pažymėtas, tik lošimų namų darbuotojams skirtas 565 dolerių turnyras. Greitos struktūros varžybose startavo 688 žaidėjai ir jau pirmos dienos pabaigoje buvo pasiektos prizinės vietos. Viso 344 tūkst. dolerių prizinį fondą čia išsidalins 72 žaidėjai. Jau po burbulo sprogimo kritus porai dešimčių dalyvių antrąją dieną pasiekė 51 žaidėjas ir lyderio pozicijoje žengia Stephenas Gilbertas.

Daug daugiau dėmesio sulaukė 2 numeriu pažymėtas 5000 dolerių įpirkos beribio Holdem turnyras. Čia tarp 422 žaidėjų jėgas išmėgino ir du lietuviai. Matui Cimbolui WSOP debiutas nesusiklostė. Vaikinas su karalių pora įvažiavo į du tūzus ir su varžybomis atsisveikino gan anksti. Tuo tarpu WSOP veteranas Kristijonas Andrulis pasiekė antrąjį etapą, tačiau jį pradės su vos 20 tūkst. turnyro valiutos, tad mūsiškiui nuo pirmų akimirkų bus reikalinga skubi žetonų reabilitacija.

Pasibaigus pirmai dienai paaiškėjo, kad viltis kovoti dėl 45 prizinių vietų išsaugojo 171 žaidėjas. Lyderio pozicijoje įsitaisė JAV atstovaujantis Darrylas Ronconi, sukaupęs 211 100 žetonų. Antra žengia škotų pokerio žvaiždė Ludovicas Geilichas (194 tūkst. žetonų). Lyderių dešimtuke pirmą etapą baigė ir dabartinis pasaulio čempionas Martinas Jacobsonas (173 800). Tarp šešiaženkles žetonų krūveles sukaupusio 21 žaidėjo pateko ir Jonathanas Jaffe, Josephas Cheongas, Samas Greenwoodas bei Gregas Mersonas.

Į antrą varžybų etapą grįš ir tokios pokerio žvaigždės kaip Antonio Esfandiari, Brynas Kenney, Martinas Fingeris, Brianas Rastas, Stephenas Chidwickas, Farazas Jaka, Kevinas MacPhee, Danas Shakas, Chrisas Moormanas, Maria Ho, Tony Greggas, Jonathanas Duhamelis ir ir 13 WSOP apyrankių savininkas Philas Hellmuthas. Turnyrą pratęs ir EPT čempionai Sebastianas Pauli, Harrisonas Gimbelas ir Kevinas MacPhee, o taip pat „PokerStars Pro“ komandos naujokas Jasonas Somerville ir jo kolega Jake'as Cody.

Pasaulio pokerio serijos naujienas mūsų skiltyje sekite iki pat liepos 7 d.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius