Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 10 08

Latvijos pokerio turnyro „Eureka“ organizatoriai stebėjosi lietuvių skaičiumi, 8 mūsų šalies žaidėjai pelnė prizus

Rygoje vykusiame „Eureka“ pokerio turo etape 8 Lietuvos atstovai iškovojo prizus, 1 100 eurų įpirkos pagrindiniame turnyre. Toliausiai nužygiavo Algirdas Saveikis. Laikinai antrosios dienos žetonų lyderio pozicijoje karaliavęs Agnius Ismailovas suklupo po eilės nesėkmių. Antrojoje dienoje tautiečiai nevengė ir tarpusavio kovų.
Algirdas Saveikis ir Agnius Ismailovas
Algirdas Saveikis ir Agnius Ismailovas / 15min.lt nuotr.

Rekordinis pagal lietuvių kiekį „Eureka“ pokerio turo Rygos etapas nustebino ne vien mus. Turnyro organizatoriai taip pat nustebo suskaičiavę, kad didžioji dalis pagrindiniame turnyre dalyvavusių žaidėjų buvo būtent iš Lietuvos. Procentine išraiška mūsiškių buvo net 24 procentai. Rekordiniame turnyre, pokerio entuziastai veiksmą stebėję iš Lietuvos, visai pagrįstai laukė ir šaunių mūsiškių pasirodymų. Kaip viskas vyko galite pasiskaityti mūsų “Facebook” puslapyje, kur rasite karštomis emocijomis dvelkiančius tiesioginius reportažus, o čia siūlome jums trumpai susipažinti su antrosios dienos mūšio eiga bei lietuviais iškovojusiais prizus. 

16 Lietuvai atstovaujančių pokerio entuziastų pasiekė antrąją „Eureka“ pokerio turo Rygos etapo pagrindinio turnyro dieną. Ties starto linija mūsiškių žetonų sumos svyravo nuo 9 900 iki 99 700. Turnyro direktoriui paskelbus dienos pradžią, dalintojai nedelsdami ėmėsi savo darbo, o žaidėjai puolė aiškintis santykių tarpusavyje. 

Pirmąją lietuviška antrosios dienos auka tapo mažiausiai žetonų turėjęs Tomas Naulicas. Radęs tinkamą progą sustumti visus žetonus mūsiškis taip ir padarė laikydamas aštuonakę ir šešakę, tačiau jo oponentas atsakė su tūzo ir keturakės kombinacija ir to užteko, kad lietuvis keliautų pro duris. Kiek vėliau nesėkmę patyrė Marius Žaganevičius. Vaikinas visus likusius žetonus į stalo centrą sustūmė laikydamas damas, o jam atsakęs žaidėjas atvertė tūzą ir damą. Iki pat paskutinės bendrosios kortos viskas ėjosi lyg ir neblogai, tačiau riveryje atsivertęs “Tūzas Iš kosmoso” (angl. Ace from space), sužlugdė mūsiškio viltis.

Kiek vėliau aukščiausią porą flope pagavęs Stanislovas Kavoliūnas rizikuodamas viskuo atsitrenkė į oponento pagautą trijų vienodų kortų kombinaciją ir taip pat buvo priverstas palikti turnyrą. Darių Jankovskį iš mūšio išmušė Ingrida Kalassen. Turnyrui tęsiantis iš kovos traukėsi Rytis Sandaras ir Artūras Antonianas. Jau trečiajame antrosios dienos lygyje mūšyje buvo likę nebe 16, o tik 10 Lietuvai atstovaujančių žaidėjų. 

Artėjant prizams, kurių šį kartą buvo 32, lietuvių situacija buvo tikrai nebloga. Puikiai reikalai klostėsi Algirdui Saveikiui, o Agnius Ismailovas, kuriam laikui netgi buvo užsiėmęs žetonų lyderio poziciją. Po kurio laiko buvo susprogdintas burbulas ir 32 žaidėjai lengviau atsiduso, pasiekę apmokamas „Eureka“ etapo vietas. Ne tuščiomis rankomis namo grįžo ir 8 mūsiškiai. 

Pirmasis tarp prizininkų iš Lietuvos kovą baigė Rytis Kriūnas. Jis finišavo 30 pozicijoje ir iškovojo 1 750 eurų prizą. 22 Vietoje finišavo Aleksandras Nagreckis, o dvidešimtoji vieta atiteko Ingridai Klassen. Po virtinės nesėkmių, 19 vietoje finišavo A.Ismailovas. Jam atiteko 2 560 eurų.

15 vietoje finišavo ir 3 500 eurų iškovojo Šarūnas Matulevičius, šis žaidėjas iš turnyro trauktis priverstas buvo tuomet, kai jo laikomos dešimtakės neatsilaikė prieš oponento tūzą ir aštuonakę. 13 vietoje finišavo ir tokį pat prizą pelnė Tomas Kšenevičius, prie stalų palikdamas vos du Lietuvos vėliavą tebeginančius žaidėjus. Tačiau netrukus viskas buvo baigta.

Vienas po kito 12 ir 11 vietose finišavo Andrejus Jakovlevas ir Algirdas Saveikis. Abu turnyro dalyviai iškovojo po  4 040 eurų ir uždarę duris už nugaros nepaliko nė vieno mūsiškio.

Tačiau ir be lietuvių mūšis dėl čempiono titulo ir aukščiausių prizų tęsėsi. Tolimesnėje kovoje vietas lemiamoje akistatoje iškovojo britas Samas McDonaldas ir suomis Valtteri Merikallio. 34 metų amžiaus, biuro darbuotojas iš Suomijos dėl 4 valandas trukusios dvikovos praleido iš anksto užsakytą skrydį namo, tačiau nelabai dėl to graužėsi, nes galų gale jam pavyko išplėšti pergalę iš brito rankų ir jis iškovojo titulą, trofėjų bei 68 800 eurų. Tuo tarpu britui atiteko antroji vieta ir paguodos prizas – 43 700 eurų.

Štai taip reikalai susiklostė „Eureka“ pokerio turo Rygos etape. Sveikiname prizininkus ir linkime sėkmės ateityje laukiančiose pokerio kovose. 

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius