-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 06 26

Lietuviai Las Vegase: Matui Dilpšui WSOP apyrankės pelnyti nepavyko

Tęsiantis Pasaulio pokerio serijai (WSOP) didžiausiame metų festivalyje toliau varžosi ir lietuviai. Matui Dilpšui viename serijos turnyrų pavyko nukeliauti labai toli. Tuo tarpu kiti lietuviai renkasi kovas už festivalio ribų. 
Matas Dilpšas / wsop.com nuotr.
Matas Dilpšas / wsop.com nuotr.

WSOP tvarkaraštyje 43 numeriu pažymėtame 1500 dolerių įpirkos eliminaciniame (angl. shootout) turnyre solidžiai pasirodė Matas Dilpšas, kuriam pavyko nukeliauti iki pat finalinio stalo. Viso čia varžėsi 1025 žaidėjai.

Norėdami pasiekti kitą etapą žaidėjai privalėjo eliminuoti visus stalo oponentus ir kauniečiui tai pavyko padaryti dusyk, tad jis prasibrovė iki trečiosios varžybų dienos – į 12 pajėgiausių kovotojų tarpą. Turnyro formatas taip pat garantavo, kad visų finalinės dienos dalyvių žetonų kiekiai, tad ir šansai kovoti dėl pergalės, buvo beveik vienodi.

Visgi, finalinio etapo kova lietuviui nesusiklostė. Kelis vidutinius bankus pralaimėjęs mūsiškis prarado apie 40% dienos pradžioje turėtų žetonų, o viskas baigėsi vos pasiekus dešimtvietį finalinį stalą, didžiuliame banke. Prieš flopą atakavęs lietuvis sulaukė trijų atsakymų, o ant stalo atsivertė K♥T♣4♣. M.Dilpšas pratęsė, bet dviejų oponentų jo agresija neįtikino.

Turne A♥ visi tikrino, o riveryje atsivertus nieko nekeičiančiai 6♦ į nemažą lietuvio statymą oponentas iš Izraelio Benas Maya sureagavo visų žetonų stūmimu. A♥J♠ laikęs lietuvis susimąstė, bet nusimetimo nerado. Deja, priešininko atverstos Q♣J♦ suformavo eilę ir nokautavo mūsiškį. Už 10 vietą jam atiteko 16 844 dolerių prizas. Tuo tarpu auksinė WSOP apyrankė bei 257 764 dolerių pagrindinis prizas atiteko būtent mūsiškį eliminavusiam B.Mayai.

Las Vegase šiuo metu vieši ir daugiau lietuvių, kurie kaunasi ne tik WSOP, bet ir kitų serijų turnyruose. Viename tokių turnyrų puikiai pasirodė Matas Cimbolas. Pasaulio pokerio turo (WPT) čempionas 1 600 dolerių įpirkos varžybose varžėsi tarp 2 216 žaidėjų. Vienas sėkmingiausių Lietuvos pokerio meistrų čia nukeliavo iki 27 vietos, bet žengti toliau pritrūko sėkmės. Lemtingos partijosriveryje dalintojui atvertus vieną iš dviejų mūsiškiui netinkančių kortų jis buvo priverstas trauktis ir guostis 16 000 dolerių siekusiu apdovanojimu.

365 dolerių įpirkos turnyre pasaulio pramogų sostinėje blykstelėjo Arvydas Merfeldas. Čia tautietis tarp 158 žaidėjų pasiekė finalą, kur sudalyvavo keturių žaidėjų dalybose ir pelnė apie 6 000 dolerių. Įdomus faktas – dalybų metu, turnyro žetonų vidurkis buvo vos šeši privalomieji statymai.

Neblogai kovos už WSOP mūšio lauko ribų klostosi ir Martynui Račinskui. Šis lietuvis prizus pelnė trijuose turnyruose, o bendra jų vertė – per 7 tūkstančius dolerių, o didžiąją šio laimėjimo dalį sudaro apdovanojimas pelnytas 475 dolerių įpirko turnyre. Čia mūsiškis varžėsi tarp 126 žaidėjų, pasiekė finalą ir sudalyvavo keturių žaidėjų prizinio fondo dalybose, kuriose jam atiteko apie 6 000 dolerių.

WSOP ir daugelio kitų pokerio serijų mūšiai Las Vegase tęsis bent iki liepos vidurio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius