Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
2016 07 09

Matas Cimbolas šiąnakt kovos dėl WSOP 63-ojo turnyro apyrankės

Las Vegase vykstanti Pasaulio pokerio serija (WSOP) artėja prie pabaigos, bet po praėjusios nakties atsirado gan realus šansas pasidžiaugti lietuviška sėkme. Viename paskutinių beribio Holdem turnyrų Matas Cimbolas solidžiai baigė antrą etapą ir finalinę dieną pradės lyderių tarpe.
Matas Cimbolas / wsop.com nuotr.
Matas Cimbolas / wsop.com nuotr.
Temos: 2 Las Vegasas Pokeris

Šiemet WSOP serijos metu į Las Vegasą išvyko apie 25 Lietuvos pokerio žaidėjus, tačiau pasižymėti mūsiškiams iki šiol sekėsi sunkiai. Gediminas Januškevičius pradžiugino paraleliai vykstančios „DeepStack Extravaganza“ serijos turnyre pelnydamas sidabrą ir 69 tūkstančius dolerių, o pačioje WSOP arenoje sėkmingiausias rezultatas iki dabar priklausė Gyčiui Bernatavičiui, kuris „Crazy Eights“ kovoje laimėjo beveik 10 tūkst. dolerių. Tačiau jau aišku, kad šis rezultatas bus pagerintas.

63 numeriu WSOP tvarkaraštyje pažymėtame 1000 dolerių įpirkos beribio Holdem (NLH) turnyre viso startavo 2452 žaidėjai, dar pirmos dienos pabaigoje paaiškėjo kurie 368 jų įrašys savo vardus į prizininkų sąrašą, o 269 jų pasiekė antrąjį varžybų etapą. Londone gyvenantis Lietuvos pokerio sunkiasvoris Matas Cimbolas į 2 dienos startą persikėlė gan kuklią 32 800 žetonų krūvelę, garantavusią jam 157 poziciją bendroje rikiuotėje. Tačiau turnyro 2 diena mūsiškiui klostėsi daug geriau.

Žurnalistų dėmesį lietuvio žaidimas patraukė jau dienai artėjant prie pabaigos, kai su 4♠4♣ atssilaikęs prieš Q♦T♣ jis pašalino oponentą ir pakilo iki 340 tūkst. žetonų. Vėliau M. Cimbolas kiek smuktelėjo, bet vėl atsitiesė, kai sulaukęs K♣K♥ nokautavo K♠Q♠ laikiusį priešininką ir vėl grįžo prie 300 tūkst. ribos.

Likus apie 30 žaidėjų sulaukėme dar geresnių naujienų – mūsiškis pasidvigubino JAV pokerio superžvaigždės Farazo Jakos sąskaita, kai su Q♥Q♠ atsilaikė prieš A♣K♥. Po šio banko prie lietuvio atsirado daugiau nei pusė milijono turnyro valiutos. Dienos finišo padalinimai nebuvo užfiksuoti, tačiau M. Cimbolui viskas susiklostė idealiai – jis spėjo dar beveik padvigubinti savo kapitalą.

Trečiąją, finalinę turnyro dieną pasiekė 25 žaidėjai ir M. Cimbolas su 1,013 milijono žetonų įsitaisė trečioje pozicijoje. Jį lenkia tik pirmaujantis italas Raffaele Castro (1,2 milijono) ir amerikietis Ryanas Drosselis (1,073 milijono). Į lemiamą kovą taip pat grįš JAV pokerio žvaigždė Tony Dunstas (930 tūkst.), jau minėtas F. Jaka (232 tūkst.) bei EPT čempionas iš Vokietijos Sebastianas Pauli (126 tūkst.). Kova prasidės nuo 6000 ir 12 000 žetonų privalomųjų statymų.

Visi 25 žaidėjai jau užsitikrino bent 10 979 dolerių laimėjimą, bet kiekvienas jų taikosi į didžiuosius prizus. Keturi geriausi šio turnyro žaidėjai pelnys šešiaženkles sumas. Būsimam nugalėtojui atiteks 339 254 doleriai.

Finalinė varžybų diena prasideda Lietuvos laiku šįvakar 22:00. Informaciją apie M. Cimbolo pasirodymą galite sekti mūsų „Facebook“ paskyroje, kur dalinsimės visomis gaunamomis žiniomis apie lietuvio situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius