Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 07 30

Pokerio „Top 5“: sėkmingiausi Europos pokerio meistrai

Kalbėdami apie pokerį ir sėkmingiausius žaidimo meistrus dažniausiai linksniuojame JAV ar Kanados atstovų pavardes. Tačiau Senojo žemyno žaidėjai taip pat ne sykį yra sužibėję tarptautinėje arenoje, tad juos kartais pamirštame visai be reikalo. Siūlome susipažinti su penkiais sėkmingiausiai gyvo pokerio turnyruose žaidžiančiais Europos pokerio bendruomenės atstovais.
Samas Trickettas
Samas Trickettas / pokerstarsblog.com nuotr.
Temos: 1 Pokeris

Samas Trickettas (Didžioji Britanija)

Po Anglijos vėliava žaidžiantis britas šiuo metu yra sėkmingiausias visų laikų Europos pokerio žaidėjas. Pasiekti tokį rezultatą jam padėjo antroji vieta, 2012-aisiais metais iškovota „Big One For One Drop“ turnyre. Milijono dolerių įpirkos kovoje S.Trickettas tą sykį liko antras ir pelnė 10 milijonų dolerių viršijusį apdovanojimą. Tačiau ankstesni brito pasirodymai ne ką kuklesni. Milijoninius prizus profesionalas yra pelnęs „Aussie Millions“ ir „l'Partouche“ pokerio turų kovose. Ne sykį jo sąskaitą papildė ir šimtatūkstantiniai apdovanojimai. Bendrą brito karjeros laimėjimų sumą kol kas sudaro 20 110 665 doleriai. Jam neprilygsta nė vienas kitas europietis.

cardplayer.com nuotr./Gusas Hansenas
cardplayer.com nuotr./Gusas Hansenas

Gusas Hansenas (Danija)

Pastaruoju metu „Didžiojo Dano“ pravarde kartais vadinamo G.Hanseno vardas daugiau asociacijų kelia su nesėkmėmis nei su laimėjimais. 20 milijonų dolerių, kuriuos jis internetinio pokerio kovose prarado pastaraisiais metais, tikrai ne tas rezultatas, kuriuo galima didžiuotis. Tačiau kalbant apie gyvo pokerio kovas, G.Hansenas – tikra legenda. 

Danijos sėkmingiausių pokerio profesionalų sąraše G.Hansenas jau daug metų yra nepralenkiamas, tuo tarpu sėkmingiausių pasaulio žaidėjų suvestinėje jis 19-as. Pasaulio pokerio serijos (WSOP) auksinės apyrankės laimėtojas ir triskart Pasaulio pokerio turo (WPT) čempionas, per 12-ą karjeros metų uždirbo 11 258 052 dolerius.

cardplayers.com nuotr./Peteris Eastgate'as
cardplayers.com nuotr./Peteris Eastgate'as

Peteris Eastgate'as (Danija)

Dar vienas danas sėkmingiausių žaidėjų penketuke atsidūrė dėka pergalės WSOP pagrindiniame turnyre. 2009-aisiai iškovojęs pasaulio pokerio čempiono titulą, P.Eastgate susižėrė 9 152 416 dolerių prizą. Tai sėkmingiausias jo karjeros pasirodymas. Nuo 2009-ųjų dano sąskaitą papildė dar beveik 2 milijonai dolerių, kuriuos jis pelnė WSOP, Europos pokerio turo (EPT), „Aussie Millions“ bei kitų pokerio festivalių kovose. Bendra P.Eastgate karjeros laimėjimų suma – 11 131 450 dolerių.

holdempix.com nuotr./Bertrand'as Grospellier
holdempix.com nuotr./Bertrand'as Grospellier

Bertrand'as Grospellier (Prancūzija)

Turbūt nedaugelis stebėsis, kad ir šis penketukas neapsiėjo be „PokerStars Pro“ rinktinės nario. Trigubos pokerio karūnos savininko trofėjų lentynoje WSOP, WPT ir EPT čempiono taurės. Tokiu pat pasiekimu be prancūzo gali pasigirti tik dar keturi žaidėjai pasaulyje. Pajėgiausiai pasaulio pokerio rinktinei atstovaujantis B.Grospellier savo gebėjimus prie stalo įrodė įvairiausių pokerio rūšių, įpirkų ir struktūrų turnyruose.

Sėkmingiausią savo karjeros pasirodymą profesionalas surengė 2008-ųjų metų „PokerStars.net Karibų nuotykio“ (PCA) metų. Iškovojęs pergalę pagrindiniame turnyre pelnė EPT čempiono titulą ir 2 milijonus dolerių. Bendri B.Grospellier karjeros laimėjimai – 10 831 692 doleriai.

Neilo Stoddarto nuotr./Tobiasas Reinkemeieris
Neilo Stoddarto nuotr./Tobiasas Reinkemeieris

Tobiasas Reinkemeieris (Vokietija)

Pastaraisiais metais nė vieno aukštos įpirkos turnyro nepraleidžiantys Vokietijos pokerio bendruomenės nariai stebina savo sugebėjimais ir demonstruojamais rezultatais. Daugelis pokerio aistruolių neabejoja, kad anksčiau ar vėliau vokiečiai užkariaus žaidimo reitingų lentelių viršūnes, tačiau kol kas į sėkmingiausių europiečių penketuką patenka tik sėkmingiausias visų laikų Vokietijos žaidėjas - T.Reinkemeieris. 

Įdomu, kad apart EPT „High Roller“ čempiono titulo, vokiečio trofėjų lentynoje nežiba nė vienas kitas apdovanojimas. Tačiau. nepaisant titulų stygiaus, jo pelnyti prizai priverčia išpūsti akis. Triskart T.Reinkemeierio iškovoti prizai viršijo milijoną, vieną sykį 2 milijonus dolerių, o bendroje sąskaitoje, per septynerius karjeros metus vokietis uždirbo 9 618 488 dolerius.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius