-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 16

Susipažinkite – 44-ojo Pokerio pasaulio čempionato finalininkai

Prieš porą valandų Las Vegase kovoje dėl Pasaulio pokerio čempiono titulo buvo suformuotas finalinis stalas. Žetonų lyderio pozicijoje patogiai įsitaisė garsus pokerio profesionalas JC.Tranas. Drauge su juo čempiono titulo sieks dar aštuoni daugiau ar mažiau garsūs pokerio entuziastai. Kviečiame susipažinti su 44-ojo WSOP sezono pagrindinio turnyro finalininkais, vienas kurių taps naujuoju Pasaulio čempionu.
Lapkričio devynetas / organizatorių nuotr.
Lapkričio devynetas / organizatorių nuotr.
Temos: 1 Pokeris

Kaip įprasta, WSOP pagrindinio turnyro finalas yra žaidžiamas lapkričio mėnesį, o finalininkai vadinami tiesiog „Lakričio devynetu“. Šiemet devyni laimingieji prasibrovė pro 6 352 dalyvių minią ir išsidalins solidžiausius prizus. Būsimam pasaulio čempionui atiteks 8 359 531 dolerio prizas, dvikovą pralaimėjęs jo oponentas pelnys 5 173 170 dolerių, o trečiosios vietos laimėjas gaus 3 727 023 dolerių prizą. Nuskriausti neliks ir kiti finalininkai: 4 vieta – 2 791 983 doleriai; 5 vieta – 2 106 526 doleriai; 6 vieta – 1 600 792 doleriai; 7 vieta – 1 225 224 doleriai; 8 vieta – 944 593 doleriai; 9 vieta – 733 224 doleriai.

Taigi, susipažinkime su devyniais pajėgiausiais Pasaulio čempionato žaidėjais:

 

JC Tranas (JAV) – 38 000 000 žetonų

Justinas Cuongas Vanas Tranas yra 36 metų amžiaus pokerio profesionalas, kurio sąskaitoje – 8 308 259 doleriai, iškovoti pokerio turnyruose visame pasaulyje. Daugiausiai gyvuose turnyruose uždirbusių žaidėjų sąraše iki WSOP pagrindinio turnyro jis užėmė 32 vietą, o solidus pasirodymas čia jį gali iškelti net ir į lyderių dešimtuką. Amerikiečio pavardę rasite WSOP, Pasaulio pokerio turo (WPT), Europos pokerio turo (EPT) ir kitų, didžiųjų pokerio festivalių prizininkų ir laureatų sąrašuose. Per savo karjerą šis žaidėjas WSOP turnyrų prizines vietas pasiekė net 44 kartus, pelnė dvi auksines apyrankės ir sykį triumfavo viename iš WPT čempionatų.

Pirmuosius savo apdovanojimus pokerio kovose JC Tranas pelnė dar 2003 metais. Nuo tada amerikietis nesitraukia iš aukščiausios pokerio lygos ir demonstruoja stabilius rezultatus. 44-ojo WSOP sezono pagrindinio turnyro finalą jis pradės kaip žetonų lyderis, beveik trečdaliu lenkdamas artimiausią varžovą. JC Tranas – neabejotinai tituluočiausias ir žinomiausias „Lapkričio devyneto“ narys, tad nieko keisto, jog jam išsyk pradėta lipdyti favorito etiketė.

Amiras Lehavotas (Izraelis) – 29 700 000 žetonų

Šis iš Izraelio kilęs pokerio žaidėjas jau kurį laiką gyvena JAV. Teksaso universitete jis įgijo inžinieriaus specialybę ir nuo tada dirbo JAV teritorijoje bei aktyviai žaidė pokerį. Vyriausio finalininko sąskaitoje – 12 prizinių vietų WSOP turnyruos, tarp kurių ir 10 000 dolerių įpirkos Omaha pokerio čempiono titulas, pelnytas 2011 metais. Bendrą pokerio laimėjimų sumą 38 metų profesionalo sąskaitoję sudaro 2 274 867 doleriai. Arčiausiai pasaulio čempiono titulo jis buvo atsidūręs 2009 metais, kuomet pagrindiniame WSOP turnyre finišavo 226 vietoje.

Marcas McLaughlinas (Kanada) – 26 525 000 žetonų

25 metų amžiaus kanadietis pirmą WSOP prizą iškovojo 2009 metais, kuomet, kovoje dėl Pasaulio pokerio čempiono titulo jis finišavo 30 pozicijoje. 2011-aisiais vaikinas vėl solidžiai pasirodė WSOP pagrindiniame turnyre, kai užėmė 86 vietą. Viso šio žaidėjo sąskaitoje yra šeši serijos ringe pelnyti prizai. Tai antrasis kartas, kai M.McLaughlinas pasiekę WSOP turnyrų finalą. Visos savo karjeros metu kanadietis turnyrinio pokerio kovose yra pelnęs per 700 000 dolerių ir didžiąją laimėjimų dalį sudaro WSOP ringe pelnyti prizai.

Jay Farberis (JAV) – 25 975 000 žetonų

Šis 28 metų amžiaus pokerio mėgėjas šiuo metu dirba viename iš Las Vegaso klubų. Tai antrasis kartas, kai amerikietis išbando jėgas WSOP pagrindiniame turyre. Pokeris J.Farberiui tik hobis. Iki šio jis nėra iškovojęs nė vieno WSOP prizo, o jo karjeros laimėjimai gyvuose turnyruose tesiekia 2 155 dolerius. Tai prasčiausias Pasaulio pokerio čempionato finalininko rodiklis nuo pat 2008-ųjų.

Ryanas Riessas (JAV) – 215 875 000 žetonų

Jauniausiam šių metų WSOP pagrindinio turnyro finalininkui šiandien yra vos 23-eji. Per dvejus metus besitęsiančia pokerio karjerą jis jau sugebėjo uždirbti per 300 000 dolerių. Tai ketvirtasis kartas, kai R.Riessas šiemet pasiekė apmokamas WSOP turnyrų vietas. Didžiausias iki šiol iškovotas jo prizas – 20 015 dolerių, kuriuos jis pelnė už vienuoliktą vietą 1 000 dolerių įpirkos WSOP turnyre vos prieš kelias savaites.

Sylvainas Loosli (Prancūzija) – 19 600 000 žetonų

26 metų prancūzas gali sudaryti pokerio naujoko įvaizdį. Iki šiol vienintelis jo laimėjimas gyvuose pokerio turnyruose buvo užfiksuotas viename iš šalutinių EPT Dovilio etapų turnyrų, kur jis uždirbo 2 350 eurų. Tačiau tiesa nevisai tokia. S.Loosli yra profesionalus internetinio pokerio žaidėjas, kurio laimėjimai prie grynųjų pinigų žaidimų stalų viršija milijoną dolerių. Be abejonės, 733 224 doleriai, kurios jis jau garantavosi pasiekdamas WSOP pagrindinio turnyro finalą, gerokai pakoreguos ir gyvų pokerio turnyrų statistiką.

Michielis Brummelhuisas (Olandija) – 11 275 000 žetonų

Pokerio entuziastas iš Olandijos iki šiol yra uždirbęs per 700 000 dolerių. Ir nors ties jo vardu nėra tarptautinę šlovę garantuojančių titulų, 32 metų sulaukęs žaidėjas ne sykį lankėsi WSOP finaluose bei spėjo įrašyti savo vardą tarp EPT ir Šiaurės Amerikos pokerio turo (NAPT) prizininkų. Didžiausias Olando laimėjimas iki šiol – 101 014 dolerių, kuriuos jam garantavo pergalė „Summer Classics“ turnyre, vykusiame gimtojoje Olandijoje. Beje, M.Brummelhuisas yra pirmasis olandas pasiekęs WSOP pagrindinio turnyro finalą.

Marcas Newhouse'as (JAV) – 7 350 000 žetonų

Vienas iš mūšio autsaiderių – 28 metų pokerio profesionalas iš JAV. M.Newhouse'as WSOP pagrindinio turnyro nepraleido nuo pat 2006-ųjų. Jo sąskaitoje – keletas laimėjimų serijos ringe, kurių bendra suma yra 152 725 doleriai. Amerikietis yra iškovojęs WPT čempiono titulą, o bendri laimėjimai gyvo pokerio turnyruose viršija du milijonus dolerių. Nepaisant nedidelio žetonų kiekio, šis žaidėjas gali kelti rimtą grėsmę finalo lyderiams.

Davidas Benefieldas (JAV) – 6 375 000 žetonų

Mažiausiai žetonų turintis D.Benefieldas finalą pradės turėdamas vos 16 privalomųjų statymų. 27 metų amerikietis vis dar mokosi politikos mokslų Kolumbijos valstijos Universitete. Dvyliką kartų pasiekti prizai WSOP ir keletas laimėjimų kitose pokerio varžybose lėmė, kad šio amerikiečio laimėjimų sąskaitoje yra 633 243 doleriai, kuruos jis ką tik papildė dar viena šešiaženkle suma. Atsitiesti žaidžiant Pasaulio pokerio čempionato finalą lengva nebus, tačiau D.Benefieldas neapleidžia svajonės apie Pasaulio čempiono titulą.

Tiek žinių apie ištvermingiausių 44-ojo WSOP sezono, pagrindinio turyro žaidėjų devynetą. Kol kas serijos kovos baigtos, o lemtingoje kovoje finalininkai susitiks ateinantį lapkritį. Tiesa, kiek anksčiau rudenį dar stebėsime ir WSOP Europoje kovas.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius