-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 26

Svarbiausio pokerio mūšio pasaulyje WSOP finalo belaukiant: skaičiai ir faktai

Jau spalio 29 dieną visos pokerio bendruomenės dėmesys nukryps į Las Vegasą, kur devyni Pasaulio pokerio serijos (WSOP) finalininkai sieks išsiaiškinti, kuriam atiteks pasaulio čempiono titulas. Tą proga norėtume pasidalinti kai kuriais oficialiais skaičiais, kurie lydi vieną didžiausių metų įvykių pokerio pasaulyje.
WSOP finalininkai
WSOP finalininkai / espn.com nuotr.

Pertrauka tarp WSOP pagrindinio turnyro kovos Las Vegase ir finalininkų susitikimo užėmė 105 dienas. Tiek laiko finalininkai turėjo tam, kad pagilintų savo pokerio įgūdžius ir tinkamai pasiruoštų aršiai kovai dėl pasaulio čempiono titulo.

WSOP finalininkai per šią pertrauką triskart sugebėjo iškovoti prizus kitose pokerio varžybose, o Russellas Thomasas piniginiu laimėjimu džiaugėsi Pasaulio pokerio turo (WPT) ringe. Robertas Salaburu savo pokerio kapitalą papildė „River poker series“ turnyre ir viename iš „Heartland poker tour“ etapų. 

30 580 dolerių. Būtent tokią pinigų sumą iškovojo WSOP finalininkai belaukdami lemiamo mūšio. 10 403 iš jų papildė R.Thomaso sąskaitą, o likę 20 177 doleriai nusėdo R.Salaburu kišenėje. 

4 žaidėjai dar nė neprasidėjus finalui papildė įvairių internetinių pokerio kambarių, profesionalų rinktines. Jesse Sylvia, Jacobas Balsigeris, Stevenas Gee ir Jeremy Ausmusas pasirašė rėmimo-atstovavimo sutartis su didesnėmis ar mažesnėmis pokerio korporacijomis.

Vyriausiajam šių metų WSOP finalo dalyviui yra 57-eri metai, tokio amžiaus sulaukęs S.Gee sėsis prie pokerio stalo. Tuo tarpu jauniausiam finalininkui, J.Balsigeriui – 21-eri.

Tiesioginė WSOP finalo transliacija, kurią vykdys ESPN2 televizija, bus rodoma vos su 15 minučių vėlavimu. Tad visi norintys galės faktiškai tiesiogiai stebėti įvykius Las Vegase spalio 29-30 dienomis.

Na ir galų gale, bene svarbiausia informacija, pilnas finalininkų sąrašas ir jų žetonų kiekiai.

Žetonų lyderio pozicijoje įsitaisė amerikietis Jesse Sylvia. Dar 2011 metų WSOP kovose jis dukart pasiekė prizus, viename iš turnyrų suklupdamas prieš pat finalą – 11 vietoje. Jo sąskaitoje 43 875 000 žetonų. 

Antras pagal žetonų kiekį Andrasas Koroknai. Šio žaidėjo sąskaitoje 29 375 000 žetonų.

Trečiojoje pozicijoje įsikūrė dar vienas JAV atstovas Gregory Mersonas. Finalinis pagrindinio turnyro stalas ne vienintelis jo pasiekimas 2012 metų WSOP mūšiuose. G.Mersonas šventė pergalę 10 000 dolerių įpirkos šešiaviečių stalų turnyre, už ką jam dar liepos mėnesį atiteko 1 136 197 dolerių prizas. Na, o prie finalinio stalo jis atsineša 28 725 000 žetonų.

Ketvirtas pagal žetonų pilies aukštį Russellas Thomasas. Keturis kartus WSOP turnyrų prizininko sąskaitoje 24 800 000 žetonų. 

Vyriausiojo finalininko Steveno Gee sąskaitoje 16 860 000 žetonų. Bene daugiausiai patirties turinčio žaidėjo trofėjų lentynoje yra ir 2010 metais iškovota WSOP auksinė apyrankė. Tą sykį pergalę jis šventė 1 000 dolerių įpirkos beribio Holdem pokerio turnyre. 

Ne smarkiai nuo veterano atsilieka ir triskart WSOP prizininkas Michaelas Esposito. Jo sąskaitoje 16 260 000 žetonų ir jis užima šeštąją vietą tarp finalininkų. 

Robertas Salaburu  savo pokerio karjerą pradėjo dar 2010 metais, tačiau iki šiol WSOP finalinis stalas yra didžiausias jo pasiekimas. Finalą pokerio entuziastas pradės užimdamas septintąją vietą pagal žetonų kiekį ir rankose laikydamas 15 155 000 žetonų.

Aštuntoje pozicijoje į mūšį stos jauniausias finalininkas Jacobas Balsigeris. Jo sąskaitoje 13 115 000 žetonų. Vos pokerio karjerą pradėjusio vaikino sąskaitoje vienas WSOP prizas 2012 metų kovose. 1 500 dolerių įpirkos beribio Holdem pokerio mūšyje jis užėmė 100 vietą ir pelnė 3 531 dolerį.

Paskutinis finalininkas, kovą pradėsiantis su kukliausiu žetonų bokšteliu, yra nuolatinis WSOP kovų dalyvis nuo pat 2008 metų, daugkartinis serijos turnyrų finalininkas – Jeremy Ausmusas. Jo sąskaitoje 9 805 000 žetonų. 

Taip atrodo visas WSOP finalininkų devintukas ir trumpos jų dosje. Primename, kad finalinė WSOP pagrindinio turnyro kova startuos jau ateinantį pirmadienį spalio 29 dieną.

15min.lt pokerio rubrikoje rasite šviežiausias naujienas iš Las Vegaso ir turėsite progą vieni pirmųjų sužinoti, kas taps naujuoju pasaulio pokerio čempionu.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius