Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 24

Trys lietuviai dominavo EAPT Minske ir viso pelnė 28 tūkstančius eurų

Lietuvos pokerio meistrai drebina kaimyninėje Baltarusijoje vykstančias pokerio turnyrų serijas. Vakar finišavusiame Eurazijos pokerio turo (EAPT) „Minsk Poker Open“ turnyre trys lietuviai nepaliko vilčių oponentams ir susižėrė didžiuosius prizus. Nugalėtoju tapusiam Gyčiui Lažauninkui tai buvo antras solidus laimėjimas kaimyninėje sostinėje per keletą dienų.
Gytis Lažauninkas / pokerclubmanagement.com nuotr.
Gytis Lažauninkas / pokerclubmanagement.com nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Pokeris

400 JAV dolerių įpirkos EAPT „Minsk Poker Open“ turnyre jėgas išmėgino 138 žaidėjų ir pačioje antros dienos pabaigoje sprogus burbului trečią etapą pasiekė 15 turnyro prizininkų. Prieš finalinės dienos startą tvirtai pirmavo Gytis Lažauninkas su 492 tūkst. žetonų, o jo artimiausi persekiotojai buvo dar du Lietuvos atstovai – Vytautas Semaška (421 tūkst.) bei Nikita Staroverovas (423 tūkst.).

Ketvirtoje vietoje žengęs rusas Sergejus Baranskij su 280 tūkst. turnyro valiutos atsiliko gan aiškiai. Į trečią dieną grįžo ir ketvirtasis lietuvis – Kęstutis Šulcas. Tačiau jis turėjo tik 64 tūkst. žetonų ir nesugebėjęs atsitiesti pasitraukė 12 pozicijoje, pelnydamas 23 milijonus Baltarusijos rublių (apie 967 eurus).

Tuo tarpu kiti trys lietuviai neprarasdami pozicijų pasiekė finalą. Situacija nekito ir likus 6 žaidėjams, tik G. Lažauninkas įsitvirtino masyvaus lyderio pozicijoje, artimiausią persekiotoją lenkdamas maždaug trigubai. Galų gale lietuviams pavyko pašalinti likusius oponentus ir užsitikrinti pirmąsias tris vietas. G. Lažauninkas vis dar pirmavo, bet jo persvara buvo kiek sumažėjusi. 

Viso pirmoms trims vietoms buvo atidėta beveik 679 milijonai Baltarusijos rublių (apie 28,5 tūkst. eurų) ir tautiečiai nutarė pasidalinti prizus pagal žetonų kiekius, o netrukus G. Lažauninkui atiteko ir čempiono titulas bei trofėjus:

EAPT „Minsk Poker Open“ rezultatai:
1. Gytis Lažauninkas – 253 815 000 BYR / €10,672;
2. Vytautas Semaška – 225 925 000 BYR / €9,500;
3. Nikita Staroverovas – 199 087 000 BYR / €8,370;

Tai jau antras solidus G. Lažauninko laimėjimas Minske šią savaitę. Prieš porą dienų lietuvis pasiekė finalinę dvikovą taip pat 400 dolerių įpirkos Tarptautinės pokerio serijos (IPS) Minsko etapo pagrindiniame turnyre. 60 žaidėjų sutraukusių varžybų lemtingoje dvikovoje mūsiškiui teko pripažinti ruso Dmitrijaus Syčiaus pranašumą, bet už antrą vietą jis pelnė 90 milijonų Baltarusijos rublių (apie 3,784 eurus).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius