-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 21

WSOP 38-ajame turnyre Arūnas Sapitavičius pelnė 16,5 tūkst. dolerių prizą

Pasaulio pokerio serijoje (WSOP) Las Vegase šiąnakt sužaista 38-ojo turnyro trečioji diena, kur tarp 48 pajėgiausių varžybų žaidėjų kovojo ir lietuvis Arūnas Sapitavičius. Su visai nedidele žetonų krūvele dieną pradėjęs mūsiškis sugebėjo pasiekti trijų stalų fazę, bet netrukus buvo priverstas sudėti ginklus 24 vietoje.
Arunas Sapitavičius / wsop.com nuotr.
Arunas Sapitavičius / wsop.com nuotr.
3000 dolerių įpirkos beribio Holdem turnyras, WSOP tvarkaraštyje pažymėtas 38 numeriu, pasiekė savo atomazgą. Jau aiškūs devyni finalininkai, kurie jau pradėjo kovą dėl didžiųjų prizų. Deja, tarp jų nebus trečioje dienoje kovojusio mūsiškio Arūno Sapitavičiaus, nors atsižvelgiant į dienos starto padėti jis labai skųstis neturėtų.

Su vos 15 privalomųjų statymų trečią varžybų etapą pradėjęs A. Sapitavičius pradžioje buvo smuktelėjęs iki 10 privalomųjų statymų, tačiau netruko pasidvigubinti, kai su AQ laimėjo monetos metimą prieš triakes. Lietuvis stebėjo, kaip su kova atsisveikino tokie tituluoti varžovai kaip Nickas Abouriskas ar Chrisas Moormanas. Visgi, užsikabinti rimčiau nepavyko ir lietuviui. Pirmiausiai jis su A7 neatsilaikė prieš tik kelis privalomuosius statymus turėjusį priešininką su A2, o vėliau papuolė į tikrą kortų sausrą, stipriai sutirpo, kol paskutinę turnyro valiutą investavo į banką su šešakėmis, tačiau oponentas atvertė valetus ir nokautavo A. Sapitavičių 24 vietoje. Mūsiškis pelnė 16 523 dolerių laimėjimą. Primename, kad šiame turnyre tarp prizininkų pateko ir Andrius Bielskis.

Netrukus po lietuvio 19 vietoje kritęs pasaulio čempionas Ryanas Riessas suteikė kitiems žaidėjams galimybę sėsti prie dviejų paskutinių varžybų stalų. 15-as finišavo patyręs JAV pokerio vilkas Ericas Baldwinas, 12-oje vietoje atsisveikino kitas WSOP veteranas Ankushas Mandavia, o 11 vietoje krito dienos starto žetonų lyderis Jeanas-Pascalis Savardas iš Kanados.

Dešimt pajėgiausių turnyro žaidėjų sėdo prie neoficialaus finalinio stalo ir prasidėjo klampus ir ilgas, kantrybės reikalaujantis žaidimas. Atrodė, kad finalo burbulo berniuku gali tapti Brazilijai atstovaujantis žetonų autsaideris Thiago Nishijima, tačiau jis sugebėjo per vieną orbitą dusyk pasidvigubinti, kai beveik paeiliui sulaukė AQ ir dviejų tūzų.

Galų gale 10 vietoje kapituliavo amerikietis Jordanas Kaplanas, kuris šią partiją atsimins dar ilgai. Dideliame banke jis sudėjo viską į stalo vidurį prieš flopą su dviem tūzais ir turėjo puikius šansus pasidvigubinęs tapti žetonų lyderiu, tačiau damų porą turėjęs jo oponentas EPT čempionas Sotirios Koutoupas jau flope pagavo setą ir sudaužė J. Kaplano viltis, pats tapdamas finalo žetonų pirmūnu.

Antras pagal žetonus finalą pradėjo Didžiosios Britanijos pokerio meistras Samas Razavi, jau minėtas T. Nishijima žengia 3 pozicijoje, o toliau rikiuojasi Alexas Keatingas ir Yunas Fanas. Tik po keliolika privalomųjų statymų turi Duncanas McCallumas, Alexanderis Freundas bei pasaulio vicečempionas Jesse Sylvia, na o Steve'as Brecheris finalo starte prieš save pasidėjo vos 7 privalomuosius statymus.

Plačiau apie visus svarbiausius WSOP įvykius mūsų skiltyje skaitykite rytoj.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius