-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dūstančio senolio gyvybė dėl COVID-19 užgeso per naktį, artimieji nesupranta, kodėl jis iškart neatsidūrė reanimacijoje

99-erių metų Bronius (vardas pakeistas) koronaviruso židiniu tapusiuose globos namuose „Akacijų žiedai“ atsidūrė šių metų rugpjūtį. Spalio 27 d. jis dėl dusulio išvežtas į ligoninę, skelbta, kad jo būklė – stabili, tačiau kitą rytą vyras mirė. Paaiškėjo, kad senolis užsikrėtęs COVID-19. Artimieji stebisi, kodėl dūstantis pacientas iškart nebuvo paguldytas į reanimaciją, jam pastatyta tik lašinė.
LSMU Kauno ligoninė
LSMU Kauno ligoninė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie tai, kad Rumšiškių senelių prieglaudoje įsiplieskė galimas COVID-19 židinys, 15min redakcijai pranešė mirusio Broniaus anūkas Laimonas. Apie koronaviruso atvejus šioje įstaigoje tuo metu viešai dar nebuvo skelbiama.

„Šiandien ryte nuo to mirė mano senelis. 99-erių metų. Gaila, kad įstaiga neinformavo, jog jis sunegalavo, būtume pasiėmę. Pranešė tik vakar, kai išvežė į Kaišiadorių ligonę. Neva plaučių uždegimas. Tą pačią dieną pervežus į LSMU Kauno ligoninę, būklė dar buvo stabili, o ryte sužinojome, kad senelio nebėra“, – spalio 28 dieną 15min žurnalistei pasakojo Laimonas.

Daugiau detalių apie tai atskleidė jo brolis Linas. Vyras sutiko viešinti istoriją tik po Broniaus laidotuvių. Anot jo, senelis „Akacijų žiedų“ globos namuose gyveno nuo rugpjūčio. Iki pat paskutinės akimirkos buvo sąmoningas, protaujantis, gera atmintimi pasižymintis garbaus amžiaus vyras, o svarbiausia, pasak Lino, lėtinių ligų neturėjo, tik kiek neprimatė ir neprigirdėjo, dėl to ir nutarta jį apgyvendinti globos namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius