Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Šimkevičiūtė-Kulvelis: Turizmo įkaitai, arba Gyvenimo našta, apsivyniojusi aplink kaklą (XXXIV dalis)

Kiek vietnamiečių gali tilpti ant vieno motorolerio? Kodėl tajai šypsosi net tada, kai pyksta? Kur Vietname gražiausi saulėtekiai? Kaip patogiai numigti darbo vietoje? Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus galima rasti Eglės Šimkevičiūtės-Kulvelis knygoje „Tigras tai ne katinas“ (išleido BALTO leidybos namai). 15min ir BALTO leidybos namai siūlo skaitytojams susipažinti su autorės įspūdžiais gyvenant Azijoje – kas savaitę publikuojama po skyrių iš šios knygos.
Kelionė po Tailandą
Kelionė po Tailandą / Asmeninio albumo nuotr.

Karenai – etninės grupės pavadinimas, kurią sudaro daugybė skirtinga kalba kalbančių ir skirtingus papročius turinčių genčių, kilusių iš Mianmaro, buvusios Birmos. Vienos karenų mažumos žmonės nedaug kuo skiriasi nuo tikrų birmiečių, užtat yra tokių kaip padaungų gentis, kuri turi labai unikalius grožio standartus ir moteris... su „žirafos“ kaklais.

Nuo pat vaikystės padaungų moterų kaklus „puošia“ stora žalvarinė viela. Žiedų skaičius vis didinamas, kelių kilogramų svoris slegia pečius, pečių juosta su raktikauliais nuo svorio nusileidžia ir atrodo, kad vietoje septynių kaklo slankstelių šios moterys turi dukart daugiau.

Yra daug teorijų šiam papročiui paaiškinti. Viena labai praktiška: žiedai aplink kaklą būdavo skirti apsaugoti moteris nuo tigrų įkandimo. Kita teorija byloja apie auksinius žiedus senovėje ir būtinybę visą turtą nešiotis kartu su savimi arba ant savęs. Taip būdavo išsaugomas šeimos turtas kilus gaisrui ar užklupus kitai nelaimei, kai iš namų tekdavo bėgti paskubomis. Dar manoma, kad žiedai ir ilgas kaklas moterį paversdavo nepatrauklia ir sumažindavo grėsmę būti pagrobtai kitos genties vyrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius