-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdomioji Halės turgaus istorija: didžiausią Vilniaus turgų miestiečiai kadaise keikė dėl nešvaros

Vilniuje daug turgaviečių, tačiau Halės turgus išsiskiria iš jų visų. Šios turgavietės pastatui – jau 114 metų, tik pastatytas jis buvo vienas moderniausių pastatų Vilniuje. O paties turgaus istoriją skaičiuoti galima ir dar seniau – nuo XVIII-XIX a. sandūros, kai šioje vietoje jau veikė javų turgus. Kaip ir kiekviena savo amžių šimtmečiais skaičiuojanti miesto dalis, Halės turgus slepia daug įdomių faktų ir istorijų.
Halės turgus
Halės turgus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kuo išskirtinis Halės turgus? Kuo pasižymi šio pastato architektūra, kaip tiek turgaus pastatas, tiek prekeivių įpročiai ir prekės keitėsi bėgant šimtmečiams? Ar išties šį pastatą įkvėpė Eifelio bokštas, ar jame veikė pirmas Vilniaus viešasis tualetas? Kur veikė pirmosios Vilniaus turgavietės, kol Halės turgaus dar nebuvo? Kodėl Halės turgaus prekeiviai anksčiau nuolat konfliktavo su miesto valdžia?

Apie Vilniaus turgaviečių istoriją apskritai ir Halės turgaus istoriją bei ypatingus bruožus konkrečiai 15min pasakojo istorikas, Vilniaus miesto tyrinėtojas Darius Pocevičius. Jis atskleidė, kad didžiąją dalį savo istorijos Halės turgus anaiptol nebuvo tokia gana švari ir sterili vieta kaip šiandien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius