-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai nuotoliniu būdu mokosi specialių poreikių turinti trečiokė: ką tai reiškia jos tėvams?

Mano dukters, kaip ir daugelio vaikų, gyvenimas kovo pradžioje, kol viskas dar nebuvo sustoję, buvo kupinas įvairiausios veiklos.
Vaikas (asociatyvi nuotr.)
Vaikas (asociatyvi nuotr.) / 123RF.com nuotr.

Ji buvo pakviesta į gimtadienio vakarėlį vietiniame gimnastikos centre. Ji ruošėsi būsimam savo šokių būrelio pasirodymui. Ji dievino savo klasės mokytoją ir puikiai sutarė su klasės draugais, o per pertraukas, padedama geriausios draugės, mokėsi kuo aukščiau užsikarti ant laipynių.

Pavasarį visos šeimos patyrė, ką reiškia, kai jokios įprastos vaikystės veiklos nebelieka, tačiau mano dukrai tokia socialinio gyvenimo pertrauka atrodė ypač grėsminga.

Mano aštuonmetė serga Dauno sindromu ir, pagal įtrauktį skatinančio ugdymo programą, ji nuo pat darželio lanko įprastas ugdymo įstaigas. Toks įtraukimą skatinantis ugdymas davė didžiulės naudos – ji ne tik užmezgė tvirtų draugysčių, bet ir tapo vertinama mokyklos bendruomenės nare. Bet dabar baiminuosi, kad tebesitęsiantis nuotolinis mokymasis ir santykinė mūsų izoliacija tolydžio didins atotrūkį tarp mano vaiko ir jos bendraamžių ir sukels grėsmę ilgalaikiams jos vystymosi tikslams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius