-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 25

Kaunietė turguje prekiauja išmestais daiktais: „Konteineriuose randu ir aukso“

„Išmestose kelnėse radau“, – sako kaunietė Naira, traukdama iš voko du šimtus dolerių. Ji pragyvenimui užsidirba naktį iš konteinerių rinkdama daiktus, kuriuos dieną parduoda Kauno Žaliakalnio turguje. Moteris randa įvairiausių dalykų – drabužių, senienų, papuošalų, kartais pinigų ar net aukso ir sidabro. Naira taip gyvena jau aštuonerius metus, pasakoja, kad darbas patinka, o uždirbtų pinigų užtenka ir nuomai, ir katėms išmaitinti.

„Į trasą dažniausiai einu, kai tamsu būna, kiekvieną kartą skirtingai užtrunku, kartais užsikabinu ir kokią antrą nakties tik grįžtu“, –vidurnaktį pasakoja Naira, tuščiomis Žaliakalnio gatvėmis stumdama rakandų prikrautą vaikišką vežimėlį.

„Vežimas – mano transporto priemonė, labai svarbu, kad patikimas būtų“, – sako kaunietė.

Moteris „trasa“ vadina savo sudėliotą maršrutą, kuriame, anot jos –geriausi rajono konteineriai.

Gabrielės Navickaitės / 15min nuotr./Kaunietė Naira
Gabrielės Navickaitės / 15min nuotr./Kaunietė Naira

Benamius, konteineriuose ieškančius daiktų, Naira vadina sanitarais: „Jeigu dieną per centrą eisi, tai kokią dešimt sanitarų sutiksi. Mane irgi Žaliakalnyje sanitaru praminė“.

Naira vaikščioti nepavargsta, o kiek per dieną nueina kilometrų, neskaičiuoja. Anksčiau dažniausiai eidavo į miesto centrą, o Žaliakalnyje nesisekdavo: „dirbu be išeiginių, dabar man ir Žaliakalnio užtenka, visko prisirenku“.

„Turiu nuojautą, kur ieškoti“

Sparčiu žingsniu Naira prieina prie konteinerio, įsijungia ant galvos pritvirtintą prožektorių ir vikriai pakelia dangtį. Ant krūvos buitinių šiukšlių maišų padėtas baltas maišelis su Kalėdų seneliu, jame – vaza ir žvakidė. „Va etiketė, nauja žvakidė, valio, čia trys, keturi eurai tikrai bus“, – linksmai sušunka kaunietė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius