Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ne tik Rusija nuodija režimo priešus: garsiausi pasaulio atvejai

„Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas apnuodytas“. Nors ši žinia kaip mat nuvilnijo per pasaulį, galima teigti, kad stebinti ji per daug neturėtų – juk nuodais susidoroti su Rusijos režimo priešininkais – gana įprasta praktika. Tik deja, Rusija šio nukenksminimo būdo neužpatentavo – paragauti karčios arbatos karts nuo karto tenka daugelio valstybių politiniams veikėjams. Primename garsiausius pasaulio atvejus.
Žmogus su kauke
Žmogus su kauke / 123RF.com nuotr.

Šiaurės Korėjos lyderio netikras brolis Kim Jong Namas

„Scanpix“/AP nuotr./Kim Jong Namas ir Kim Jong Unas
„Scanpix“/AP nuotr./Kim Jong Namas ir Kim Jong Unas

Buvusio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Ilo sūnus ir dabartinio šalies lyderio Kim Jong Uno netikras brolis Kim Jong Namas buvo nužudytas 2018 metų vasarį, Malaizijoje. Ne vienerius metus Kinijoje gyvenusį vyrą Kvala Lampūro oro uoste užpuolė dvi moterys ir ištrynė jo veidą mirtina, nervus paralyžiuojančia medžiaga VX. Abi moterys – Vietnamo ir Indonezijos pilietės, teigė, kad pateko į sąmokslą – buvo įtikintos, kad dalyvauja televizijos pokštų laidoje. Tikrieji žmogžudystės sumanytojai taip ir nebuvo surasti, bet nusikaltimo šešėlis krito ant Šiaurės Korėjos žvalgybos – Kim Jong Namas kritikavo gimtinės politinę sistemą, paveldimos valdžios principą ir buvo laikytas dabartinio šalies vadovo varžovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius