-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 23

Seksas brandžiame amžiuje – nebe tabu. Ką daryti, kad juo mėgautumėtės dar ilgai?

Kokio amžiaus žmogus jau „per senas“ mylėtis? Ir ką daryti, kad brandžiame amžiuje fizinis intymumas būtų toks pat malonus, kaip jaunystėje?
Brandaus amžiaus pora
Brandaus amžiaus pora / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Seksas Santykiai

Atsakymas į pirmąjį klausimą tikriausiai būtų „niekada“ – mes niekada nesame per seni seksui. Priešingai – mokslininkai teigia, kad lytinis aktyvumas vyresniame amžiuje padeda išsaugoti gerą sveikatą.

Štai Didžiosios Britanijos mokslininkai iš Anglijos Raskino universiteto 2019 metais atliko tyrimą, kurio metu apklausė 50 metų ir vyresnius 5772 abiejų lyčių respondentus. Dalyvių teirautasi, kaip dažnai jie jaučia seksualinį potraukį, kaip dažnai mylisi bei apie jų gebėjimą patirti erekciją (vyrų atveju) arba seksualiai susijaudinti (moterų atveju).

Nustatyta, kad vyrai, teigę, jog su amžiumi jų seksualinis aktyvumas sumenko, dažniau sirgo įvairiomis lėtinėmis ligomis. Be to, abiejų lyčių respondentai, pranešę apie sumenkusią seksualinės veiklą, dažniau blogiau vertindavo bendrą savo sveikatos būklę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius