-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laukia susibūrimas uždaroje patalpoje? Štai ką daryti, kad oras būtų kuo grynesnis

Didžioji dalis susirgusiųjų SARS-CoV-2 užsikrečia patalpose, dažniausiai įkvėpę ore esančių dalelių, kuriose yra koronaviruso.
Draugų susitikimas
Draugų susitikimas / 123RF.com nuotr.

Tačiau nors dauguma mūsų suvokia akivaizdžią uždaros erdvės keliamą riziką, pasak JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro, būtent nedideli žmonių susibūrimai namų aplinkoje ir lėmė pastaruoju metu išaugusį infekcijų skaičių.

Žinoma, geriausias būdas užkirsti kelią viruso plitimui namuose būtų tiesiog neįsileisti užkrėtusių žmonių. Tačiau to padaryti būtų beveik neįmanoma, be to, reikia turėti galvoje, kad apytiksliai 40 proc. atvejų yra besimptomiai, bet tokie žmonės vis tiek platina koronavirusą.

Kita saugi išeitis yra bendrauti ir pramogauti lauke, tačiau jei to padaryti negalite, išeitis vis tiek yra – galima imtis priemonių, kad ir uždarose patalpose sumažintumėte koronaviruso plitimo riziką.

Pirmiausia – ir svarbiausia – jau žinome, kad reikia dėvėti kaukes, laikytis atstumo ir uždarose patalpose per ilgai neužtrukti. Be šių atsargumo priemonių, taip pat reikia pasirūpinti, kad oras viduje būtų kuo švaresnis.

Esu patalpų oro kokybės specialistė ir ilgai tyrinėjau, kaip efektyviai sumažinti oru plintančių infekcinių ligų perdavimą. Taisyklingai vėdinant uždaras erdves arba pasitelkus tinkamo galingumo oro valytuvą ar filtrą, galime užsitikrinti papildomą apsaugą. Leiskite paaiškinti, kaip tai padaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius