Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Siekiate produktyvumo? Pamirškite laiko planavimą – kitas darbo aspektas daug svarbesnis

Pakelkite ranką, jei nebepasitikite savimi, kad prisiminsite viską, ką jums reikia padaryti. O gal nutinka ir taip, kad kartais, kai į galvą topteli ta „maža skubi užduotėlė“, kurią ką tik prisiminėte, metate viską, ką darote, ir iškart bėgate jos daryti, kol nepamiršote?
Planavimas
Planavimas / 123RF.com nuotr.

Pripažinsiu – čia ranką pakelčiau ir aš. Aš taip paranojiškai bijau pamiršti smulkmenas, kad kartais nutraukiu labai sklandų darbą, kuris ėjosi lyg per sviestą, tik tam, kad į pirkinių sąrašą įtraukčiau dribsnius. Arba užsirašyčiau priminimą atsisiųsti tą naują knygą į savo dukros elektroninę skaityklę. Arba kad padaryčiau arba priminčiau sau padaryti kokį nors kitą visiškai nereikšmingą dalyką, dėl kurio tikrai neverta nutraukti taip sklandžiai vykusio darbo. (Šiandien tai jau padariau tris kartus.) Tai – spąstai, į kuriuos įkliūti labai lengva.

Mus nuolat kažkas blaško: bendradarbių, namuose besitrainiojančių šeimos narių ar kambariokų išmaniųjų prietaisų garsai, nerimą keliančios aktualijos, interneto „meme du jour“ ir daugybė kitų dėmesio vagišių. Iš esmės neįmanoma nuveikti nieko prasmingo, jei sąmoningai nepasirenkame, į ką tam tikru kuriuo momentu sutelkti dėmesį.

Vien laiko planavimas neišspręs problemos, nes kad ir kiek bežaistumėte „Tetrį“ savo kalendoriuje, savo smegenų funkcijų nepakeisite. Įgūdis, kurį reikia išsiugdyti, yra psichinė praktika, vadinama dėmesio valdymu – tai menas sąmoningai atidėti nereikšmingus dalykus ir sutelkti dėmesį į didesnius, svarbesnius dalykus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius