Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Grįžome į septintą dešimtmetį: skrydžiai į kosmosą... protestai ir policijos brutalumas

Pastarosios dienos kartais atrodė kaip sugrįžimas į 1960-uosius, kai žvilgantis erdvėlaivis gabeno Amerikos astronautus į kosmosą, o dešimtis miestų drebino protestų serija, kai žmones papiktino juodaodžio vyro uždarymas į policijos areštinę.
Protestai JAV
Protestai JAV / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šį kartą auka – George'as Floydas, iki šiol nežinomas juodaodis iš Mineapolio, o ne garsus daktaras Martinas Lutheris Kingas jaunesnysis. Tačiau visuomenės reakcija ir pagrindinė idėja, už kurią kovojama, panašios: pasipiktinimas, kad vis dar dažnai trūksta vienodo teisingumo baltaodžiams piliečiams ir afroamerikiečiams bei kitų mažumų atstovams.

Pateisinamo pykčio ir nepagrįsto plėšikavimo derinys mums nemaloniai primena, kad, nors Amerikoje daug dalykų XXI-ajame amžiuje pasikeitė, kai kurie liko tokie patys. Šiandieninės JAV kardinaliai skiriasi nuo tos šalies, kokioje žmonės gyveno prieš pusšimtį metų. Rasinių mažumų dalis išaugo daugiau nei dvigubai ir per ateinančius 25 metus tos mažumos jau taps dauguma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius