Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV mėgins užkirsti kelią ekonominei depresijai, bet tam reikia beprecedenčių išlaidų

Praėjusią savaitę Rūmų demokratai pristatė savo naujausią su pandemija susijusios pagalbos paketą. Įstatymo projektas numato pagalbą šeimoms, sunkumus patiriantiems miestams ir valstijoms bei papildomas lėšas testavimui, kontaktų atsekimui ir ligoninėms.
Doleris
Doleris / 123RF.com nuotr.

Numatyta suma yra apie 3 trilijonus dolerių – ir projektas pasirodo praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai prezidentas pasirašė maždaug 2 trilijonų dolerių vertės ekonominės pagalbos paketą. Respublikonai užsipuolė įstatymo projektą kaip lengvabūdišką gerų norų sąrašą.

Net amerikiečiai, kenčiantys nuo pandemijos sukeltų sveikatos ir ekonomikos sutrikimų, gali būti šiek tiek priblokšti dėl tokios įspūdingos sumos. Ar tikrai vyriausybė turi išleisti 5 trilijonus dolerių per tris mėnesius? Ar gali Jungtinės Valstijos sau leisti išdalinti tokias neišmatuojamas pinigų sumas?

Atsakymai į šiuos klausimus yra „taip“ ir „tikrai taip“. Smulkiojo verslo veikla visoje šalyje sumažėjo beveik 50 procentų. Šimtai tūkstančių įmonių jau žlugo. Didieji mažmenininkai, tokie kaip „J.Crew“ ir „Neiman Marcus“, pateikė bankroto bylas, o kiti, įskaitant „Macy's“, yra per kelis žingsnius nuo bankroto.

Kai kurių apklausų duomenimis, vos trečdalis amerikiečių teigia dirbantys. Ateinančio mėnesio darbo vietų ataskaita tikriausiai parodys, kad pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo dauguma amerikiečių nėra oficialiai įdarbinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius