Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rinkimų taksi“. V.Pranckietis: apie politinį nulį, lyderystę per liberalus ir jaudinantį Jazzu balsą

Ne visus kandidatus į Seimą gali taip imti ir įsisodinti į automobilį. Dėl vieno politiko specialaus statuso „Rinkimų taksi“ teko padaryti kompromisą – pačiam sėsti ant galinės sėdynės. Šįkart laidoje Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, su kuriuo į parlamentą mus atvežė jo asmeninis vairuotojas, lydimas apsaugos. Išskirtinės sąlygos tik palengvino galimybes aptarti politiko praeitį, ateitį ir paklausyti gražių dainų.

Viktoras pasakoja, kad jo pasirinkimą tęsti politinę karjerą šeima sutiko kiek dviprasmiškai. Jeigu vaikų šeimos palaikė, žmona kiek suabejojo, ar buvusiam Aleksandro Stulginskio universiteto Agronomijos fakulteto dekanui išties reikia dar ketverių metų Seimo rūmuose.

„Žmona sakė, kad tau to nereikia. Taip, asmeniškai man to nereikia. <...> Žmonos žodis svarbus, nes ji visąlaik yra lyg atsakinga už mano veiklą, visada įsitempusi. Ji būtų daug laisvesnis žmogus“, – sako buvęs „valstietis“.

Kita vertus, Seimo pirmininkas teigia turintis politinių užmojų ir mėgins juos įgyvendinti su Liberalų sąjūdžiu. „Vienam būti, tai esi visiškai vienišas, neturi jokios arba turi silpną įtaką. Visada yra geriau būti su kokia nors jėga, o su padoria jėga būti – tai turbūt yra ir gera“, – teigia jis.

Vietoj pasveikinimo aš išgirdau paniekinimą.

Liberalų sąjūdžio sąraše trečiąją poziciją užimantis Seimo pirmininkas teigia, kad tokia aukšta vieta jam yra įvertinimas – ir esą abipusis pagarbos išreiškimas.

„Tai mane labai nustebino. Tikėjausi būti gal dešimtuke, gal penkioliktuke, bet kada išreitingavo, priimu tai kaip pagarbų priėmimą. Ne tik aš įvertinau tą jėgą, bet ir ta jėga įvertino mano asmenį“, – tikina Viktoras.

L.Tubio/15min nuotr./Viktoras Pranckietis laidoje „Rinkimų taksi“
L.Tubio/15min nuotr./Viktoras Pranckietis laidoje „Rinkimų taksi“

Apie politinio nulio etiketę

Pirmosios dienos Viktorui kaip Seimo pirmininkui nebuvo lengvos. Kai kurie žurnalistai klijavo jam „politinio nulio“ etiketę. Politikas puikiai prisimena tas akimirkas – ir kaži, ar kada jas pamirš.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius